Kahramanlar Operasyonu: Kahramanmaraş Dahil 28 İlde 11 Mağara ve Sığınak Teröre Mezar Oldu!

Kahramanlar Operasyonu'nda 11 büyük mağara ve sığınak imha edildi! Jandarma gücüyle teröre darbe vuruldu. Güvenliğimiz için kararlı mücadelemiz devam edecek!

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ekim 2023 12:57
Kahramanlar Operasyonu: Kahramanmaraş Dahil 28 İlde 11 Mağara ve Sığınak Teröre Mezar Oldu!

"Kahramanlar Operasyonu" kapsamında, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamada, 28 ilde 61,500 jandarma personeli ve 4,731 timin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonun başarılı bir şekilde sonuçlandığı duyuruldu. Operasyonun hedefinde, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin kış aylarında barınmak için hazırladığı 11 büyük mağara ve sığınak bulunuyordu. Bu sığınaklar, operasyon kapsamında tespit edilip tek tek imha edildi.

kahramanlar-operasyonu-kapsaminda-11-buyuk-magara-ve-siginak-imha-edildi.webp

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kahramanlar Operasyonu'nun koordinasyonunun Jandarma Genel Komutanlığı tarafından sağlandığını belirtti. Operasyon sürecinde Hakkari, Siirt, Şırnak, Van, Bitlis, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Diyarbakır, Mardin, Batman, Ağrı, Erzincan, Erzurum, Kars, Iğdır, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Tokat, Rize, Tunceli, Bingöl, Elazığ, Muş ve Sivas illerinde toplamda 28 ilde operasyon düzenlendiğini açıkladı.

Operasyon sonucunda, 11 büyük mağara ve sığınak imha edilirken, 37 kilogram patlayıcı madde, 12 mayın/EYP, 27 piyade tüfeği, 1 keskin nişancı tüfeği, 12 tabanca, 17 av tüfeği, 10 bin 135 adet çeşitli silahlar için mühimmat, 10 el bombası, 6 elektrikli fünye, 171 adet tüp ile birlikte çok sayıda gıda, yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi. Operasyonu düzenleyen jandarma personelini tebrik eden Yerlikaya, terörle mücadelede kararlılıkla devam edeceklerini ve terör odaklarını buldukları her yerde yok edeceklerini vurguladı. Paylaşımda, operasyona ait görüntülere de yer verildi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.