İrfan Karatutlu kimdir?

DEVA Partisi Kahramanmaraş Kurucu İl Başkanı İrfan Karatutlu kimdir? İrfan Karatutlu’nun eğitim ve kariyer hayatı biyografisi haberimizde yer almaktadır.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ocak 2021 23:02
İrfan Karatutlu kimdir?

Eski Devlet Bakanı Ali Babacan’ın Genel Başkanlığında kurulan ve hızlı bir teşkilatlanmaya giden Deva Partisi, İl başkanlarını belirlemeye devam ediyor. Bugün itibariyle 61 il başkanını belirleyen Deva Partisi'nden Kahramanmaraş’ta İl Başkanı olmak için 80 civarında başvuru olmuştu. Ankara’da, 18 Temmuz’da yapılan İl Başkanı Belirleme Toplantısında da Dr. İrfan Karatutlu Kahramanmaraş Kurucu İl Başkanı olarak görevlendirilmişti. Karatutlu hakkında flaş bir ayrıntı Deva Partisi ailesinin dikkatini çekti. Daha AK Parti’de siyaseti yaptığı dönemde Babacan’ı rol model alan Karatutlu’nun, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile aynı AK Parti’den istifa ettiği ve Babacan’ın ekibine dahil olmak için Deva Partisi’nin kurulmasını beklediği bilgisine ulaşıldı. Karatutlu, kendisine Kahramanmaraş Kurucu İl Başkanlığı görev tevid edildiği günden beri dürüst, samimi, adı herhangi bir olayla kirlenmemiş, temiz siyaset özlemi çeken çalışma arkadaşları arayışına girdi.

Deva Partisi Kahramanmaraş Kurucu İl Başkanı Dr. İrfan Karatutlu Kimdir?

DEVA Partisi Kahramanmaraş Kurucu İl Başkanı İrfan Karatutlu, 1965 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladı. 1991 yılında Anadolu Ünversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 2003 yılında Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanlığını tamamladı. 2018 yılında İstanbul Ünversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu, hâlen KSÜ Kamu Yönetim Tezl yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. 1991 yılında Sağlık Bakanlığında Doktor olarak çalışma hayatına başlamıştır. Sağlık Bakanlığında çeşitli pozisyonlarda Yöneticilik görevler almıştır. 2007 yılından bu yana özel bir hastanede Fizik Tedavi Uzmanı olarak çalışmaktadır. Kahramanmaraş Spor Yönetim Kurulu Üyelği, Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanlığı yapmıştır. İyi derecede İngilzce, orta derecede Arapça ve Almanca bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.