İnsanın kalbi ile hemhal olmak başarının ilk anahtarıdır

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir sorularımızı yanıtlarken Gönül Belediyeciliği konusunun üstünde durdu. Özdemir vatandaşları işaret ederek; “Kalperiyle konuştuğumuz zaman onlarda bizimle kalperiyle konuşurlar” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Şubat 2019 14:56
İnsanın kalbi ile hemhal olmak başarının ilk anahtarıdır

ANA SLOGAN GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ, BU KONU İLE İLGİLİ NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Mesele o ki Türkiye geneli ve dünyada belediye başkanlarıyla ilgili araştırmalar yapıldığında en önemli özellik şudur; insanların onunla rahat diyalog kuruyor olması. yani insanların içinde olmak. Eğer onu sağlarsanız çok başarılı olmasanızda insanlar sizin hatalarınızı örtebiliyor. Eğer olaya profeyonel, somut, mekanikte yaklaşırsanız insanlarda size mekanik yaklaşıyor ve hatalarını aynı şekilde yüzünüze vuruyor. Insanların kulağına ve gözüne hitap ederseniz bir yere kadar gidebilirsiniz fakat kalbine hitap ederseniz her yere gidersiniz. Biz insanların kalbine hitap etmek istiyoruz kalpleriyle konuşmak istiyoruz. Gönül Belediyeciliğinden kastımızda bu. Kalperiyle konuştuğumuz zaman onlarda bizimle kalperiyle konuşurlar. Yapılan hizmetlerde o gönül birlikteliğinin sonucu olarak ortaya çıkar. Bunu her iki tarafta sahiplenir. Samimiyeti gördükleri zaman beni muhafaza ederler. Benim var olmam ve daha iyi olmam için vatandaş bana yardımcı olur. Bende onların daha iyi hizmet alması için yardımcı olurum. O yüzden gönül belediyeciliği, bunu yapan bir belediye başkanı her zaman başarılı omuş ve devam etmiştir. Bizim partimizde bir çok belediye başkanımız geçmişte böyleydi. Azda olsa diğer partilerde bunu sağlamış insanlarda var. Dolayısıyla insanın olduğu yerde insanın kalbiyle hemhal olmak başarının ilk anahtarıdır.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HAYRETTİN GÜNGÖR’ÜN YEREL POLİTİKALAR KURULUNDA OLMASI ŞEHİR İÇİN AVANTAJ MIDIR?

Bu manifestonun hazırlanmasında Hayrettin Bey'in ve Genel Başkan Yardımcımız Mahir Bey'in de fikrinin etkisi var. Yani bu manifestonun hazırlanmasında iki Kahramanmaraşlının katkısı var. Dolayısıyla sıradışı olarak değerlendirilen ve farklı bir belediyecilik anlayışı getirecek olan bu yerel seçim stratejisinin fikrini hazırlayan kişilerin iki tanesinin Kahramanmaraşlı olup birininde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayımız olması aslında konuyu özetliyor. Yani Hayrettin Bey'in başarısı belediyecilik ve yerel yönetimler üzerine. Bu yönüyle Hayrettin Bey’in zorlanacağını düşünmüyorum aksine Kahramanmaraş'ın bu dönemde ki belediyecilik hizmeti ve anlayışı önümüzde ki dönemlerde başka illerinde Kahramanmaraş’ı model alması örnek bir anlayış olacak.

YEREL EKONOMİ GÜÇLENMELİ Mİ NELER SÖYLERSİNİZ?

Elbette yerel ekonominin güçlenmesi gerekiyor. Tabi ki ülkemizin ulusal kalkınma politikaları var. Fakat yerel istihdam stratejileri üretmemiz gerekiyor. Örneğin sayın vekilimiz habibe öcal ile tarım bakanımızın yanına giderek tüf mantarlarının yetiştirilmesi ile ilgili kadınlara istihdam sağlamak adına istişarelerde bulunduk. Bölgesel olarakta yeşilyöre'de hurma, Fatih kasabasında çilek gibi. Neden tarımdan örneklendirmeler yaptıgıma gelecek olursak 2019 yılının tarım yılı olacağını düşnüüyorum. Bu gibi yerel istihdam alanlarımızı genişletebilirsek ekonomik kalkınmamız hızlı olacaktır. Dünyada hereke halılarını en kaliteli üretimi biz yapıyorduk ve bir süre sonra çin'de üretimine başlayarak patentimize göz dikildi. Bunun sebebi ise bizim hereke halısı üretecek ara elemanımızın olmaması gibi unsurlar. Bizim yapmamız gereken Kahramanmaraş'ta ileri düzeyde olan sektörlerin alt unsurları yerelde üretecek küçük küçük gruplar oluştumalıyız. Nihayetinde belediyeler, iş adamları ve biz siyasetçiler olarak yerel istihdamı destekleyici çalışmalar yapmalıyız. Yani KOBİ'ler kalkınmalı gelir tabana yayılmalı. Gelirin tabana yayılması AK Parti iktidarında ana stratejiydi ama şehrimizde bununla ilgili çalışmaları yapmamız gerekiyor. Yani hükümetten, devletten beklemek yerine kendimiz buna katkı sağlamalıyız.

ZOR BİR 2018 YILI GEÇİRDİK, 2019 YILINDA EKONOMİ ÖNGÖRÜNÜZ NEDİR?

Ekonomi tedirgin ürkek bir çocuk gibidir, rahatsız olacağı ortamlarda bulunmuyor çabuk kaçıyor. 2019 Mart ayında bir yerel seçim yapacağız ve sonrasıında 4 buçuk yıl Türkiye'de hiç bir seçim olmayacak. Biz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini getirirken söylediğimiz ve gerçekleşmesini vaad ettiğimiz şartlardan biri buydu. Ülkenin sürekli seçim psikolojisi içinde olmaması. Çünkü seçim psikoloji ekonominin psikolojisini doğrudan etkiliyor. Dolayısıyla seçimden sonra 2019 yılının çok istikrarlı olacağını düşünüyorum bir diğer unsur olarakta tarım ve hayvancılığın 2019 yılında daha verimli bir hal alacağını düşünüyorum.

CUMHUR İTTİFAKI İLE İLGİLİ NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Yerel seçim ittifakı asıl temelleri 15 Temmuz sonrasında atılmış, devletin milli bekasını esas alarak kurulmuş bir ittifak. Dolayısıyla asıl unsur milli ve yerli anlayışın devlete hakim olması ve devletin bekasını güçlü tutmak. Devletin geleceği ile ilgili endişeleri ortadan kaldırmak. Asıl unsur bu. Bunu yerel seçimlerde uygulamayı iki genel başkanımız kouştu ve karar verdi. Burada daha çok belediye başkanı kazanma stratejisiyle hareket edildiğini söylemek yada daha çok belediye meclis üyesi almayı amaçladı demek üstteki ulvi güzel amacı lekelendirir. Ittifakın doğal sonucu budur. Bazı yerlerde Milliyetçi Hareket Partisi lehine sonuç doğrur bazı yerlerde AK Parti lehine sonuçlar doğurur. Ama ne AK Parti ne Milliyetçi Hareket Partisi kendi lehine sonuç doğurması için yapmaz. Bizim daha ulvi bir amaçla hareket etmemizi gerektiren bir anlayış var. Dolayısıyla burda Milliyetçi Hareket Partisinin ve beka meselesinin üzerine düşen çok ciddi bir sorumluluğu yerine getirdiğini düşünüyorum. Örtüşmüş iki amaçla hareket ediyoruz. Ülkemizin hem bekasına istikrarına iyi sonuçlar vereceğini düşünüyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.