İngiltere'den İskoçya'ya 'bağımsızlık' tepkisi

İngiltere'den İskoçya'ya 'bağımsızlık' tepkisi

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mart 2017 10:10
İngiltere'den İskoçya'ya 'bağımsızlık' tepkisi

İngiltere Başbakanı Theresa May, İskoçya'nın Birleşik Krallık'tan ayrılmak için referandum düzenleme talebine tepki gösterdi.

İngiltere Başbakanı Theresa May, İskoçya'nın Birleşik Krallık'tan ayrılma amacıyla ikinci kez bağımsılık referandumu düzenleme talebine "Şu an bunun için doğru zaman değil" diyerek karşı çıktı.

May şu an Birleşik Krallığın bir bütün dikkatini olarak Avrupa Birliği'nden çıkış sürecine (Brexit) yoğunlaştırılması gerektiğini söylerek, "Brexit sürecinde ayrılmak yerine, Avrupa Birliği ile iyi bir anlaşma için birlikte çalışmalıyız" dedi.

İSKOÇYA'DAN BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU

İskoçya Özerk Yönetimi Başbakanı Nicola Sturgeon, hafta başında yaptığı açıklamada, İskoçya'nın Birleşik Krallık'tan ayrılması amacıyla ikinci referandumun yapılması yönündeki talebini gelecek hafta İskoçya parlamentosuna taşıyacağını söylemişti.

Sturgeon bağımsızlık referandumu oylamasının 2018 yılı sonbaharıyla 2019 yılı bahar ayları arasında uygun bir zamanda yapılabileceğini belirtmişti.

BAĞIMSIZLIK 2014'DE REDDEDİLMİŞTİ

İskoçya'da ilk bağımsızlık referandumu 18 Eylül 2014'te yapılmıştı. Bölgede seçmenlerin yüzde 55'i Birleşik Krallık'tan ayrılmaya karşı çıkmıştı.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.