İlki gerçekleştirdiler ‘Paylaşımlı ofis’, Daha önce duydunuz mu?

Girişimci Berna Kirişçi, Offpoint (Paylaşımlı Ofis) sektörünü Kahramanmaraş’a getirerek bir ilki gerçekleştirdi. Paylaşımlı Ofis’in tanımını gazetemiz ile paylaşan Kirişçi, fikri nerden aldıklarını da anlattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Kasım 2019 13:08
İlki gerçekleştirdiler ‘Paylaşımlı ofis’, Daha önce duydunuz mu?

Çukurova Üniversitesini derece ile bitirdiğini belirten Kirişçi, bankacılığı bırakarak bu sektöre yöneldiğini söyledi. Kirişçi, kendini tanımlayarak başladığı açıklamasında; “Çukurova Üniversitesi İşletme Bölümünden derece ile 2008 yılında mezun oldum. Galata’da (İstanbul)özel bir bankada 9 yıl bankacılık mesleği yaptım. 3 sene önce Kahramanmaraş’a döndükten sonra kadın girişimci olarak şehrimizde ihtiyaç duyulan bir eksikliği fark edip, bankadan istifa ederek kendi işimi kurdum. Evli ve 2 çocuk annesiyim” dedi.

OFFPOİNT (PAYLAŞIMLI OFİS) NEDİR?

Offpoint (Paylaşımlı Ofis)’in tanımını yapan Kirişçi;”Offpointin açılımı; Ofis Noktasıdır. Paylaşımlı ofis; Etki odaklı girişimcileri, yenilikçileri birleştiren, güçlendiren, dünyayı takip eden, hızla yaklaşan gelecek hakkında yaratıcı fikirlerin oluşmasına olanak sağlayan hazır ofis, Sanal ofis, toplantı alanı, söyleşi alanı, ortak çalışma alanları barındıran sıcak ve keyifli ofis hizmeti sunmaktadır. Home ofis çalışanlar, Startuplar, Girişimciler, Ofise ihtiyacı olan sektörler, lisans, lisansüstü ve doktora öğrencileri için Saatlik, Günlük, Aylık ve yıllık kullanabilecekleri pratik ve ekonomik çalışma alanları mevcuttur. Paylaşımlı ofislerimizde kira bedeli, elektrik ve su faturası, temizlik giderleri bulunmamakta olup, yüksek hızda İnternet, Sınırsız çay, kahve ve ikramlar, yazıcı ve fotokopi, projeksiyon ve sunum alanı, bahçe alanı ofisimizde mevcuttur” ifadelerini kullandı.

paylasimli-ofis1.jpg

İSTANBUL’DA 10 YILDIR AKTİF BİR SEKTÖR

Biz İstanbul ve Beyoğlu’na aşık bir aileyiz ve çevremizdeki insanlar hep elit ve kaliteli girişimciler ile doluydu. Bankacılık yaparken Galata bölgesinde çalışıyordum ve orda birkaç müşterim bu işle uğraşıyordu benim de bu paylaşımlı ofisler ile tanışmam yaklaşık 5 seneyi buluyor. Bu sektörün İstanbul’daki geçmişi zaten yaklaşık 10 senedir. Eşimin de İstanbul’da yaşarken  kullandığı bir sistemdi. Kahramanmaraş’a döndükten sonra pahalı, ihtiyaç fazlası, konumu uygun olmayan, ulaşım hattına yakın olmayan birçok ofislerin olduğunu analiz ettik. Bu ofisimiz de analizler sonucunda tercih edilmiş bir konumdadır. E-Ticaret yapanlar, Avukatlar, Mimarlar, Yazılımcılar, Grafikerler, Danışmanlar, Sanal Ofis ihtiyacı olan firmalar, Lisans, Lisansüstü ve Doktora öğrencileri, Freelance çalışanlar ve Prestijli ve Ekonomik bir ofise ihtiyacı olan her sektör hedefimizdir. Ofisimizde mevcut kullanan 2 Danışman Firma, 1 Avukatımız, 1 Grafik Tasarımcımız ve İstanbul merkezli sanal ofis ihtiyacı duyan Enerji Firmamız bulunmaktadır. Anadolu Emeklilik, Denge Kimya, Nobel İlaç, Türk Telekom İş Güvenliği gibi birçok kurumsal firma ofisimizin toplantı-sunum alanını belirli aralıklarla kullanmaktadır. Otel ya da Kafelerde toplantı yapmak yerine daha düşük maliyetle ofisimizin cafe-break hizmetimiz ile projeksiyonlu toplantı alanımızı tercih etmektedirler.

paylasimli-ofis2.jpg

HEDEFİMİZ YÖNLENDİRMEDE YARDIMCI OLMAK

Offpoint bünyesinde Çarşı ve Teknokent’ de ofislerimizi kurarak üyelerimizin yakın olduğu diğer şubelere kolaylıkla ulaşarak ofis hizmetinden yararlanabilmesi, Farklı sektörlerde çalışan ve çeşitli yetenekleri olan, sosyal farkındalığı yüksek kişilerden oluşan topluluğun parçası olmak, Üyelere özel online paylaşım ve networking platformu, Çeşitli eğitici ve etki yaratıcı etkinlikler ve programlar, Offpoint maceranızda sizin girişiminize ve ihtiyaçlarınıza destek verecek “match-making” (sizi doğru insan ve kaynaklara yönlendirmekte yardımcı olan bir ekip) kurulması başlıca hedeflerimizdir. İnsanlar fikre yatırım yapıyor. Bizde fikre yatırım yaptık. Oyun salonu, kafe, tatlıcı gibi işyerlerini açmak bir girişimcilik değil, hızlı nakit kazanma yöntemidir. Gelişmekte tereddüt içinde olan bu şehre bir değer kazandırmak istedik. Yaptığımız işi seviyoruz. Bize inanan ve fikrimizi benimseyen beğenen insanlar çoğunlukta. Biz saklı kalmış bu insanlara ulaşmayı hedefliyoruz. Bu süreç zorluyor.

GİRİŞİMCİLİK RUHUNU KOSGEB YÖNETİMİ KIRIYOR

KOSGEP desteği maalesef alamadım çünkü yaptığım işin ne olduğunu bu şehrin girişimcilik desteği veren kurumu beni ve işimi anlayamadı. İstanbul’da Boğaziçi KOSGEB Müdürlüğü tarafından onaylanmış aynı girişime destek verilirken Kahramanmaraş’ta aynı işe onay verilmedi emsal örneği varken ve taraflarına iletilmişken İyi ki de verilmemiş bu beni daha da hırslandırdı.

Gelişmemeye çabalayan şehirlerde, girişimcilere destek misyon ve vizyonu adı altında girişimcilik ruhu taşıyan insanların hayallerini, heveslerini öncelikle KOSGEB kurulundaki yönetim kırıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.