
İLİMİZDEKİ SÜT ÜRETİCİLERİNE BÜYÜK DESTEK
Kahramanmaraş İli Süt Üreticileri Birliği tarafından İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğüne, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında yaptıkları müracaat neticesinde 15 adet süt soğutma tankı üretici birliği üyelerine dağıtıldı.
Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU ‘Çiğ süt, birçok gıda maddesinin hammaddesini oluşturmaktadır. Çiğ sütün işleninceye kadar soğutularak muhafazası, hijyen açısından önemli bir konu olup, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında alınan süt soğutma tanklarının yaygınlaştırılması son derece önem arz etmektedir. Bu yolda atılan bu adım daha sonra çoğalarak ilimizde üretilen sütlerin tümünün soğutma tanklarında muhafaza edilip tüketiciye kadar hijyenik bir şekilde ulaştırılması hedefimiz olacaktır’ dedi.
Süt ürünlerinin işlenmesinde, işlenecek hammaddenin içeriği itibariyle zengin, temiz ve sağlıklı olması gerekmektedir. Zengin besin maddesi içeriğinde, zararlı mikroorganizmalardan mümkün olduğunca arındırılmış, her türlü sağlıklı ortamın sağlandığı koşullarda elde edilen çiğ süt, üretildiği hayvancılık işletmelerindeki tanklarda soğutularak muhafaza edilmelidir.
Dünyadaki en besleyici maddelerden biri olan sütün içerisinde yararlı ve zararlı birçok bakteri, maya ve küf mantarları bulunmaktadır. Süt içerisinde bulunan bu bakteri ve canlıların tamamının zararlı olduğu söylenemez. İçerisinde süt işleme teknolojisinde kullanılan süt asidi bakterileri gibi yararlı bakteriler de bulunmaktadır. Tüm canlılar gibi bu bakteriler de uygun ortamı bulduklarında çoğalmaya başlarlar. Bu çoğalma sadece yararlı bakterilerde değil, tüm bakterilerde, özellikle sütün işlenmesi sırasında istenmeyen zararlı bakterilerde de görülmektedir.
Süt hayvancılığı yapan işletmelerde süt soğutma tankının bulunması büyük önem taşımaktadır.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.