İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve DOĞAKA ile protokol imzaladı

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı arasında Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü imzalandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Eylül 2019 14:59
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve DOĞAKA ile protokol imzaladı

Protokol kapsamında Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, mesleki eğitimle ilgili olarak yapılacak faaliyetlere mali destek verecek.

Protokolle

Mesleki eğitimin Kahramanmaraş İli işgücü piyasasının ihtiyaç ve taleplerini karşılayacak şekilde gerçekleştirilmesi, okul kurum ve sektör ile işbirliği içerisinde katılımcı bir anlayışla yapılması ve mesleki eğitimin sürekli geliştirilmesi, kalitesinin yükseltilmesi amacıyla ildeki mesleki eğitime ilişkin politika, tedbir ve eylemlerin belirleneceği bir strateji belgesi hazırlanması ile ilgili kurumlarla mesleki eğitim koordinasyon çalışmaları gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra Eğitim kuruluşları sanayi işbirliği organizasyonları ve beşeri sermayenin iyileştirilmesine yönelik çalışmaların gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

Mesleki eğitim faaliyetleri kapsamında;

Kahramanmaraş İli Mesleki Eğitim Bilinçlendirme Konferansı

Usta Çırak Buluşmaları

Sanayici Mezun Buluşmaları

Liderler Programı

Ulusal ve Uluslararası Fuar ve Konferanslara Katılım

Bölgesel İşgücü İhtiyaç Analizi

Mesleki Eğitim Strateji ve Eylem Planı

Proje Hazırlama Eğitimi

Tasarım Odaklı Düşünme Eğitimleri

Etkili Sunum Teknikleri Eğitimi

Hami Okul Uygulaması

2023 vizyonunda yer alan mesleki ve teknik eğitim hedefleri ile uyumlu olarak stratejik hedeflere ulaşılması sağlamak gibi etkinlikler yer alıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz konuşmasında, “Doğu Akdeniz Kalkınma  Ajansına Milli Eğitime vermiş olduğu büyük destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz, eğitim yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz projelere fiilen katılmak suretiyle bu desteğien iyi şekilde değerlendireceklerdir.

Katkılarından dolayı DOĞAKA'ya teşekkür ediyoruz, dedi.

 

DOĞAKA yetkilisi Onur Yıldız, “Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı olarak Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye illerimizde gerek örgün eğitim gerek mesleki eğitimin yaygınlaştırılması konusunda bir dizi faaliyetleri başlamış bulunmaktayız. İlk adım olarak mesleki eğitimin geliştirilmesi programında 10 milyon liralık toplam hibe tutarının aslan payını 6 milyon lirayı 9 başarılı proje ile Kahramanmaraş'a kazandırmaktadır. Tabii sadece teknolojik altyapının işlenmesi ile değil, eğitici eğitimini ve müfredatın geliştirilmesini desteklemeyi arzu ediyoruz. İmza attığımız bu protokolle mesleki eğitimin memleket meselesi olduğunu tekrar hatırlatmak istedik. Bize destek veren başta Kahramanmaraş Valimiz Sayın Vahdettin Özkan'a, ardından İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Cemal Yılmaz'a teşekkür ediyoruz, dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.