Hüseyin Yılmaz

Hüseyin Yılmaz

Hayatımıza yön verelim

Selam bizim ve Allah’ın Salih kullarının üzerine olsun.     

Müminler!  Sözümü iyi dinleyin, iyi belleyin. Rabbiniz birdir, babanız birdir. Hepiniz Âdem'densiniz, Âdem ise topraktandır. Hiç kimsenin başkaları üzerinde soy sop üstünlüğü yoktur. Allah katında üstünlük, ancak takva iledir.

Şüphesiz ki, Allah, sizin suretlerinize ve mallarınıza bakmaz. Ancak kalplerinize ve amellerinize bakar.

   Allah'tan korkun ve ona itaat edin. Beş vakit namazı kılın,  orucunuzu tutun, malınızın zekâtını verin. Allah katında amellerin en sevimlisi, az da olsa devamlı olanıdır.

         Allah’ı çok zikredin. Rabbinize tevbe edip ondan bağışlanma dileyin. Şüphesiz ki, ben günde yüz kere, Rabbime tevbe ve istiğfar ederim.

  Kardeş olunuz, birbirinize düşmanlık etmeyiniz. Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız, müjdeleyiniz nefret ettirmeyiniz.  Zulümden, hıyanetten ve cimrilikten sakının. Müslümanları gıybet etmeyin, ayıplarını araştırmayın. Aranızda sevginin artması için selamlaşın.

    Nerede olursanız olun Allahtan korkun!  Bir kötülük yaptığınız zaman, hemen onun arkasından bir iyilik yapın ki, o kötülüğü silsin. İnsanlara da güzel ahlakla muamelede bulunun. Ben, güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim.

   Sözümü iyi dinleyin. Yarın rabbinize kavuşacaksınız. Bugünkü her hâl ve hareketinizden mutlaka hesaba çekileceksiniz.

    Hiçbir kul Kıyamet Günü ömrünü nerede tükettiğinden,  ilmi ile ne yaptığından, malını nereden kazanıp nereye harcadığından,  vücudunu nerede yıprattığından sorulmadıkça, bir adım dahi atamaz.

Sizden birisi bir kötülüğü görürse onu eliyle düzeltsin. Ona gücü yetmezse,  diliyle düzeltsin. Ona da gücü yetmezse kalbiyle buğz etsin. O da imanın en zayıf derecesidir.

Müslüman, diğer Müslümanların elinden ve dilinden emin olduğu kimsedir.

  Kim Allaha ve Ahiret Gününe inanıyorsa ya hayır söylesin ya da sussun, misafirine ve komşusuna ikram etsin. Komşusu açken tok yatan bizden değildir.

     Sizden biri kendisi için istediğini Müslüman kardeşi için de istemedikçe gerçekten inanmış olamaz.

    Mümin, müminin kardeşidir. Ona zulmetmez, Onu yalnız bırakmaz. Kim bir Müslüman kardeşinin ihtiyacını giderirse, Allah ta kıyamet günü onun bir ihtiyacını giderir. Kim bir Müslüman’ın sıkıntısını giderirse, Allah ta onun kıyamet sıkıntılarından birini giderir. Kim bir Müslüman’ın ayıbını örterse, Allah ta kıyamet gününde onun ayıbını örter.

  Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu konuda Allah’tan korkmanızı tavsiye ederim.

  Küçüğümüze merhamet etmeyen, büyüğümüze saygı göstermeyen,  iyiliği tavsiye edip kötülükten sakındırmayan bizden değildir.

    Kim Allah için verir, Allah için yasaklarsa, Allah için sever, Allah için buğz ederse imanını tamamlamış olur.

     Sizden biri, beni, babasından, evladından ve bütün insanlardan daha çok sevmedikçe iman etmiş sayılmaz. Beni seven benimle beraberdir   

      Kim bana salât okursa Allah da ona on salât okur ve on günahını affeder.

    Müminler! Size iki emanet bırakıyorum. Onlara sımsıkı sarıldıkça yolunuzu hiç şaşırmazsınız Bu emanetler, Allah'ın kitabı Kur’an ve O'nun Peygamberinin sünnetidir.

      Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir. Ümmetimin fitneye düştüğü bir zamanda sünnetime sarılan için, yüz şehit sevabı vardır.

     Rabbimiz! Bize dünyada iyilik ver, ahirette de iyilik ver. Bizi ateşin azabından koru.

     Selam, Allah’ın hidayetine, onun hak yoluna uyanların üzerine olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.