Hastanelerde "Onaylı Randevu" dönemi

Hastanelerde yeni uygulama: "Onaylı Randevu" sistemi ile randevularınızı etkin yönetin! Randevunuzu onaylayın veya iptal edin, kolayca randevu alın. Detaylar haberimizde!

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mayıs 2024 12:28
Hastanelerde "Onaylı Randevu" dönemi

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan "Onaylı Randevu" sistemi, hastaların randevularını daha etkin yönetmelerini sağlıyor. Artık hastalar, randevu aldıkları tarihten bir gün önce, saat 20.00'ye kadar randevularını onaylamaları veya katılamayacaklarını bildirmeleri gerekiyor. Bu bildirimleri ise Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden gerçekleştirilecek.

Hastalar, Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlarından, MHRS internet sitesi, mobil uygulama veya "ALO 182" çağrı merkezi aracılığıyla randevu oluşturabilecekler.

Yeni uygulamayla birlikte, randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar hastaların randevularını onaylaması veya katılamayacaklarını sisteme bildirmeleri gerekmekte.

Eğer randevuya herhangi bir onay veya bildirim yapılmazsa, randevu bir gün önce saat 20.00'de otomatik olarak iptal edilecek. Bu durumda hastalar tekrar randevu alabilecekler ve herhangi bir kısıtlamayla karşılaşmayacaklar.

Randevusunu onaylamasına rağmen gitmeyen hastaların aynı branşta 15 gün boyunca yeni bir randevu alması kısıtlanacak.

Ancak, 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları bu kısıtlamadan muaf tutulacaklar. Bu grup hastalar her zaman randevu alabilecekler.

"Onaylı Randevu Sistemi"nde, iptal edilen randevuların ardından boş kalan kapasite için randevu alamayan ancak talepte bulunan hastalar tespit edilecek ve öncelik bu talepte bulunan hastalara verilecek.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.