‘Halkımızın kararına saygımız sonsuz’

Kahramanmaraş Engelliler Derneği Başkanı Ökkeş Koyunlu seçim sonuçlarını gazetemize değerlendirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Temmuz 2018 10:48
‘Halkımızın kararına saygımız sonsuz’

HABER: ABDULLAH YILDIZ

‘Halkımızın kararına saygımız sonsuz’ diyen Koyunlu’ya göre meclisteki sandalye dağılımı verimli bir çalışma ortamı oluşturacak.

Seçimlerin ardından sonuçları Diriliş Haber Gazetesine değerlendiren Kahramanmaraş Engelliler Derneği Başkanı Ökkeş Koyunlu mecliste ki koltuk dağılımını şu sözlerle değerlendirdi:

“Halkımızın kararına saygımız sonsuzdur. Halkımız böyle olmasını istediği için seçim sonuçları bu şekilde oldu. Halkımız Meral AKŞENER i de meclisimizde görmek istedi. Şu anda meclise bir parti daha katıldı. Eskiden 4 partiydi. AKP, MHP, CHP, HDP vardı şimdi ise İYİ PARTİ de eklendi. Ama oy çoğunluğu yine de AK Partide. İnşallah Genel Başkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN beyin çıkaracağı yasalar, imzalayacağı yasalar mecliste bir sorun olmadan hemen kabul edilecek inşallah.”

CUMHUR İTTİFAKININ İŞBİRLİĞİ MECLİSTE DE SÜRECEK

MHP’nin sürpriz başarısını ve AK Partinin meclis çoğunluğunu kaybetmesine ilişkin konuşan Koyunlu, Cumhur ittifakının mecliste ki çalışmalarda da etkisini göstereceğini savundu. Başkan Koyunlu şunları söyledi:

“Sayın Devlet BAHÇELİ Cumhur Başkanımıza destekte bulunacağı konusunda söz verdi. Bu nedenle de 340’ın üzerinde meclis çoğunluğu oluşuyor. Ve birbirlerine destek verecekleri için Cumhur Başkanımızın kararlarının sorun yaşanmadan hemen kabul edileceğini düşünüyorum. Eskiden de yani benim dönemimdeyken de bazı partiler milletimiz ve Türkiye’miz için birbirlerine oy verirlerdi ya da desteklerlerdi. Şimdide aynısı oldu. Sayın Devlet BAHÇELİ de milletimiz ve Türkiye için Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a destek oldular. Bu konuda MHP başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ ye çok teşekkür ederim.”

Kahramanmaraş yerelinde milletvekili dağılımını da değerlendiren Başkan Koyunlu, şunları söyledi:

“AK parti bir milletvekili geriye düştü 6 tane çıkarabildi, aynı şekilde 1 tane MHP, 1 tane de CHP çıkarta bildi son durumda. Böyle olması çok iyi oldu çünkü mecliste muhalefet olmadan istikrarlı bir çalışma olmaz. Her koltukta tek bir parti otursa ya da birden fazla parti otursa ama biri diğeri ne derse kabul etme durumu varsa o ortamda istikrarlı bir çalışma ortamı olamaz. İyi partinin değil de CHP’nin alması bizim açımızdan daha iyi oldu.”

“KURUMLARLA SÜREKLİ İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYİZ”

Kahramanmaraş’ta ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım çalışmaları hakkında da bilgi veren Koyunlu şunları söyledi:

“Biz 2002 den beri Kahramanmaraş’ta engelli arkadaşlarımıza, kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışan bir kurumuz. Bizim amacımız engelli diye dışlanmış insanların gene geri topluma kazandırmaya çalışıyoruz. Kahramanmaraş’ta il sınırları içerisinde 38.000 engelli vatandaşımız var. Bu tabi ki de tek bir yer değil ilçe ve köyleri de kapsayan bir rakamdır. Bu engelli kardeşlerimize yardım dışında garibe de, fakire de elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu işlemleri bazı kurumlarla birlikte yapıyoruz. Başta Ticaret ve Sanayi odamız, belediyemizin Sosyal hizmetler müdürlüğü. Bunların yanı sıra Kahramanmaraş İl Müftülüğümüz, Aile ve Sosyal Politikalar Onikişubat ilçe müdürlüğü, Dulkadiroğlu müdürlüğümüz ve daha farklı kurumlarla birlikte çalışmalar yapıyoruz.”

KAHRAMANMARAŞ CÖMERT İNSANLARIN YURDU

Kahramanmaraş’lı işadamlarının cömertliğini de öven tecrübeli başkan, tüm Kahramanmaraş halkına cömertliğinden dolayı teşekkür etti. Başkan Koyunlu konu hakkında şu açıklamaları yaptı:

“Kahramanmaraş halkı milletini ve devletini seven hayır sahibi kardeşlerimizdir. Kahramanmaraşlı insanların dinimizce yardım etmenin sevap olduğu bildiğini biliyoruz. Bundan dolayı da bize gelen yardımları da göz önüne alırsak eğer Kahramanmaraş halkı cidden cömert bir toplum. Bize yardımda bulunan kişilerin adı, soyadı, telefonu gibi çoğu bilgileri var. Biz Kahramanmaraş’ta sokağa çıkıp evleri tek tek gezsek hiçbir evden elimiz boş çıkacağımızı düşünmüyorum. Bizim halkımızın yardıma muhtaç olan kişileri geri çevirmeyecek kadar vicdanlı olduğu biliyorum. Kahramanmaraş halkımızdan ve belediyemizden ve bize yardımcı olan, bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.