Halk, Elektrik dağıtım şirketlerinden bu sorulara cevap bekliyor

Elektrik dağıtım şirketleri tarafından dağıtım hizmeti verilen Kahramanmaraş’ta soğuk havaların artması ile birlikte ısıtmada yoğun şekilde elektrik enerjisi kullanılmaya başlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Şubat 2020 10:47
Halk, Elektrik dağıtım şirketlerinden bu sorulara cevap bekliyor

Bir yandan ekonomik sıkıntı bir yandan ise elektrik tüketim bedelinin yüksek olması birçok vatandaşı kayıt dışı elektrik tüketimine sürükledi. Özellikle sanayi tipi elektriklerde üretici maliyetlerini büyük oranda etkileyen Elektrikte bu tarz işlemler, haksız rekabete neden oluyor. Faturalara yansıyan kayıp kaçak bedeli ise bazı vatandaşlar tarafından tepkiye yol açtı. Diriliş Haber Gazetesi olarak bize gelen şikayetler üzerine Elektrik Dağıtım şirketlerine şu soruları soruyoruz.

- Üretim sektöründe kaçak elektrik kullanımı haksız rekabete yol açarken bu Kahramanmaraş ve ülke ekonomisini nasıl etkiliyor?

- Kaçak elektrik kullanımını engellemek için neler yapılıyor?

- Kaçak elektrik kullanımını kim denetliyor?

- Haksız kazanç elde edilen kayıt dışı elektrik tüketiminde diğer vatandaşın suçu ne?

- Kaçak elektrik kullanımında cezalar caydırıcı etkiyi gösteriyor mu?

***************************************************

KAÇAK ELEKTRİK PİYASAYI FELÇ EDİYOR

Ekonomik dar boğazın kendini iyice hissettirdiği kış aylarında kaçak elektrik kullanımını da artış gösterdi. Vatandaşa kayıp kaçak bedeli olarak yansıyan bu hırsızlık türü sanayi ve üretim sektöründe haksız rekabete yol açarak üretimi felç ediyor. Kaçak elektrik kullanımını engellemek için neler yapılıyor? Kim denetlemeli? Cezalar caydırıcı mı? Kamuoyu bu soruların cevabını bekliyor.

Sanayi ve üretim sektöründe artan kaçak elektrik kullanımı firmaları haksız rekabete sürükleyerek şehir ve ülke ekonomisinin felçe uğramasına neden oluyor. Normal bir abone ile kaçak elektrik kullanan abone arasında ki korkunç fark özellikle sanayi ve üretim sektörünü durma noktasına getirmiş bulunmakta. Bu durumdan mağdur olan işletmeciler haksız kazancın önüne geçmek için yetkilileri göreve çağırdı.

7 İLE 10 KATA VARAN BİR FARK

Kayıt dışı elektrik tüketiminin ekonomik boyutu her geçen gün artıyor. Normal bir tüketim yapan abone ile kaçak elektrik kullanımı yapan bir abone arasında ki uçurum, yetkililerin verdiği bilgilere göre 7 ile 10 kata varan bir fark oluşturmakta.

Bu tüketim farkı da israfı gözler önüne sererken sisteme kayıtlı olmayan bir enerji olduğu için sisteme, şebekeye, hatlara, abonenin kendi evinde kullandığı beyaz eşyaya, kısacası ülke ekonomisine zararı inanılmaz boyutlara yükseliyor. Mevsimsel olarak yazın tarımsal sulamalardan, soğutmalardan, klimalardan kaynaklı, kışın ise ısınmadan dolayı tüketimlerimiz artarken sanayi sektöründe de haksız rekabete yol açıyor. Tüm bunların ardından vatandaşlar ile işletmeciler kayıt dışı elektrik tüketimiyle mücadele için yardım bekliyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.