Gündem İstanbul! Bu rüzgar nereden esiyor?

31 Mart seçimlerinin yankıları devam ederken, YSK'nın İstanbul seçimleri hakkındaki kararı sonrası gelen sorular uzmanlar tarafından cevaplandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mayıs 2019 12:15
Gündem İstanbul! Bu rüzgar nereden esiyor?

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Ahmet Özdemir, özellikle akıllardaki ‘neden 4 pusula varken sadece İstanbul? Sorusuna da açıklık getirdi. İstanbul’un durumunu muhalefetin AK Parti’nin seçim kaybını hazmedememesi olarak yorumladığını belirten Özdemir, bu şekilde algı yapmaya çalıştıklarını söyledi.

4 PUSULA VARKEN NEDEN SADECE İSTANBUL?

AK Parti İstanbul’da sadece Büyükşehir ve Büyükçekmece belediye seçimlerine yönelik itirazlarda bulundu. Ahmet Özdemir’in yaptığı açıklamaya göre bazı ilçelerde oy farkı seçim sonucunu etkilemeyecek nitelikte olduğu için itirazlar kabul edilmedi. İnsanların aklındaki 4 pusuladan neden bir tanesinin iptali gerçekleşti? Sorusuna bu şekilde açıklık getiren Özdemir, çarpıcı açıklamalarda bulundu. AKP’nin üç valiz belge eşliğindeki 44 sayfalık olağanüstü itiraz dilekçesinde, “5 binden fazla döküm cetvelinde mühür, 694 tanesinde imza, 214 tanesinde ise hiçbir yazı bulunmadığı, hükümlü, kısıtlı, ölü 19 bin 350 kişiye oy kullandırıldığı, kısıtlı seçmenler ve 5 bin 287 hükümlünün seçmen listesinde isimlerinin bulunduğu, 300 binden fazla usulsüz oy olduğu, 62 bin sandık başkanı ve memur üyenin yaklaşık 19 bininin kamu görevlisi olmadığı” iddiaları yer alıyordu.

İŞİN GERÇEĞİ GÖRÜNENDEN FAZLADIR

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, yaptığı açıklamada; “Muhalefet partiler şu anda İstanbul’daki durumu, AK Parti’nin seçimi kaybetmesini hazmedememesi olarak görüyorlar. Bu doğrultuda da piyasalarda algı yapmaya çalışıyorlar. İşin gerçeği her zaman görünenden fazladır. Burada Binali Yıldırım’ın aleyhine çok oyunlar yapılmış. Binali Yıldırım’ın çok oyu çalınmış” dedi.

31 Mart seçimlerinin yankıları devam ederken, YSK'nın İstanbul seçimleri hakkındaki kararı sonrası gelen sorular uzmanlar tarafından cevaplandı. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, İstanbul seçimlerinin İptali ve muhalefet cephesinin söylemlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ahmet Özdemir, gazetemize yaptığı açıklamada muhalefeti hedef göstererek, piyasalarda algı yapmaya çalıştıklarını söyledi. Özdemir; “Muhalefet partiler şu anda İstanbul’daki durumu, AK Parti’nin seçimi kaybetmesini hazmedememesi olarak görüyorlar. Bu doğrultuda da piyasalarda algı yapmaya çalışıyorlar. İşin gerçeği her zaman görünenden fazladır. Burada Binali Yıldırım’ın aleyhine çok oyunlar yapılmış. Binali Yıldırım’ın çok oyu çalınmış. Mesela bir tane sandıkta , Binali Yıldırım’ın oy sayısı 181, ama 1 oy yazılmış. Bunun gibi daha birçok sandıkta oynamalar yapılmış. Kalanları da başka küçük partilere yazılmış. Bazı sandıklarda Binali Yıldırım’a hiç çıkmadı olarak göstermişler. İstanbul’un birçok ilçesinde hükümlü ya da kısıtlı vatandaşların adresinden oy kullanılmış. Bunun gibi yüzlerce vaka tespit ettik. Bütün bunlar göz önüne alındığında binlerce oy farkı görülüyor. Biz AK Parti olarak bunların hepsini göz önüne aldık ve YSK’ya gerekli itirazlarımızı yaptık. YSK da gerekli araştırmaları yaparak sonuca ulaşmıştır. Birçok noktada muhalefet sandık görevlileri usulsüzlük olduğunu kabul ediyorlar. Ama bunun sonuca etki etmeyeceği görüşünü aktarıyorlar. Buradan şu sonuç çıkıyor, AK Parti’nin yaptığı itirazların hepsi bilimsel, hukuki verilere dayalı. Seçim kanunu ve YSK teknik delillerle ilerleme kaydederler. Bizim sunduğumuz deliller dikkate alınmıştır ve gerekli incelemeler yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

BİZ DOĞRU OLANI YAPTIK

Seçmenin iradesinin sandığa yansıması için mücadele ettiklerini belirten Özdemir; “Seçmenin iradesinin sandığa yansımasını sağlamaya çalışıyoruz. Biz bu süreçte ‘ne olursa olsun İstanbul seçimlerini kazanalım’ demiyoruz. CHP’nin halen yaptıkları algılara karşılık Cumhurbaşkanımız; ‘Biz milletimize hiçbir zaman yanlış bilgi vermeyiz. Bu İstanbul’u değil, Türkiye’yi kaybetmek bile olsa biz doğru olanı yapmalıyız’ dedi. Biz doğru olanı yaptık” dedi.

Özdemir, devam eden açıklamasında itirazlar ile ilgili şu sözlere değindi; “Yaptığımız itirazlar Büyükşehir Belediyesinin seçim sonuçlarına ilişkindi. Bazı noktalarda ilçelere de itirazlarımız oldu ancak, İl Seçim Kurulu seçim sonuçlarında çok etki etmeyecek farklar çıktığı için iptal vermedi. Bu itiraz ettiğimiz ilçelerde de yine biz haklı çıktık. A partisi ile B partisi arasında 30 bin oy fark var diyor. İtiraz sonrasında bu fark 27 bine düştüğü için seçim iptali verilmedi. Bunun çok açık ve çok mantıklı olduğunu düşünüyorum. İlçelerde bu nedenle iptal olmadı. Ama muhalefet aynı zarftaki bir pusulanın neden iptal edildiğini, diğerlerinin neden kabul edildiğini sorguluyor. İtiraz etmezseniz diğer pusulalar da iptal olmaz. Bizim de itiraz ettiklerimizde farklar afaki olduğundan kabul edilmedi. İnsanları farklı gündemlere yönlendirmeye çalışıyorlar”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.