Göksunluların Gönlünü Kazanan Aday Adayı Coşkun Kale

AK Parti Göksun Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Mustafa Coşkun Kale 31 Mart Mahalli seçim çalışmalarına devam ediyor. Göksun’da 34 bin seçmenden 2014 yılında Milliyetçi Hareket Partisi’nden yüzde 48 oy alan Coşkun Kale, Göksun adına iddiasını koruyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Kasım 2018 11:39
Göksunluların Gönlünü Kazanan Aday Adayı Coşkun Kale

Veteriner Hekim, Kırsal Kalkınma Uzmanı Mustafa Coşkun Kale, seçim çalışmaları sırasında yaptığı ziyaretler ile Göksunlu vatandaşların beğenisini almaya devam ediyor. Tarım ve hayvancılık alanında uzman olan Kale’nin yine bu alanda yurtdışı deneyimleri de dikkat çekiyor. Özel sektörde görev yaptığı sırada tarım ve hayvancılık sektöründe Fransa, Hollanda, Almanya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti ve Ukrayna gibi birçok ülkede çalışmalara katılan Kale, Ankara Üniversitesi’nde eğitim aldığı sırada Milli Türk Talebe Birliği’nin okul başkanlığını da yaptı.

2-040.jpg

AK Parti Göksun Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Coşkun Kale Kimdir?

Veteriner Hekim - Kırsal Kalkınma Uzmanı

KİŞİSEL BİLGİLER

1956 yılında Kahramanmaraş/Göksun’da doğdu.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.

EĞİTİMİ

İlk ve orta eğitimini Göksun’da, liseyi Kahramanmaraş ve Ankara’da tamamladı.

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesini (1979) ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesini (2006) başarıyla bitirdi.

Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde Hayvancılık İşletme Ekonomisi dalında doktora programını tamamladı. (2008)

Fransızca bilmektedir.

BİLİMSEL ÇALIŞMALARI

İşletme ekonomisi ve hayvancılık alanlarında 4’ü yurt dışı bilimsel dergilerde yayımlanmış olan 7 bilimsel araştırma makalesi mevcuttur.

KAMU GÖREVLERİ

1979-1980 yıllarında Kahramanmaraş’ta “Hükümet Veteriner Hekimi” sıfatıyla görev yaptı.

1981-1994 yılları arasında Mardin ili Gercüş ilçesi; Niğde ili Ulukışla ilçesi ve Kahramanmaraş ili Göksun ilçesinde “İlçe Tarım Müdürü” olarak görevlendirildi. Bu görevleri esnasında 6 yıl “Kaymakamlık Vekaleti”nde de bulunmuş ve devlet-millet kaynaşması adına birçok sosyal ve ekonomik kalkınma projesinin gerçekleşmesine katkı vermiştir. Bu sayede vefakar Türk köylüsü onu hep dualarıyla anmaktadır.

1995-1998 yıllarında Mersin’de “Gıda Kontrol Şube Müdürü” olarak görev yaptı.

1998-2005 yıllarında Tarım Bakanlığı ile Et ve Balık Kurumunda “Daire Başkanı” ve “Müşavir” olarak görevlendirildikten sonra 2005 yılında emekli oldu.

ÖZEL SEKTÖR GÖREVLERİ

2005-2017 yılları arasında Çorum, Manisa, Bursa ve Gaziantep illerinde orta ve büyük ölçekli tarım ve hayvancılık işletmelerinde “Bölge Müdürü”, “İşletme Müdürü” ve ‘‘Danışman” görevlerini üstlendi.

1-145.jpg

YURT DIŞI MESLEKİ- KIRSAL KALKINMA AMAÇLI TEKNİK İNCELEME GEZİLERİ

Gerek kamu gerekse özel sektör görevi esnasında Fransa, Hollanda, Almanya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti ve Ukrayna’da tarım ve hayvancılık organizasyonları ile kırsal kalkınma alanlarında bilgi ve tecrübesini artıracak çalışmalar gerçekleştirdi.

AİLE

“Hocazadeler” olarak bilinen ailesinin büyüklerinden olan dedesi “Ahmet Efendi Hoca” Göksun ilçesinin yetiştirdiği medrese eğitimi gören beş din aliminden biri olup, Kahramanmaraş kurtuluş destanında “Kuva-yi Milliye Göksun İkinci Başkanı” olarak görev almıştır.

Babası D. Mehmet Kale 1946-1950 yıllarında “Göksun Belediye Başkanı” ve çeşitli dönemlerde “İl Genel Meclis Daimi Üyesi” olmak üzere toplam 17 yıl seçilmiş siyasi hayata sahiptir. Babasının dayısı Rıza Türkkan da Göksun’un ilk belediye başkanlarındandır.

SOSYAL AKTİVİTELERİ

Lise yıllarında tanıştığı Milli Türk Talebe Birliği’nin (MTTB) Ankara Üniversitesinde bir dönem okul başkanlığı görevini ifa etmiştir. Bu meyanda yerli ve milli düşünceye gönül veren herkesi kucaklamayı vicdani bir sorumluluk olarak gördü ve bu ana kadar bu ilkesine bağlı kaldı.

1970’li yıllarda “Göksun Kültür ve Yardımlaşma Derneği” yönetiminde yer alarak, Abdullah KARS beyefendinin “Şeyh Şamil” adlı tiyatro eserini Göksun’a getirtmiş ve milli uyanışa vesile olmasına bir nebze de olsa katkıda bulunmuştur.

1972 yılında Hasan Basri BİLGİN’in “Çakıl Taşları” adlı eserini Göksun ve çevre ilçelerde sahneye koyarak başrol oyuncusu Soner’i bizzat kendisi canlandırmıştır.

SİYASİ AKTİVİTELERİ

34 bin seçmeni olan Göksun’da, 2014 Yerel Seçimlerinde MHP Belediye Başkan Adayı olan Dr. Mustafa Coşkun KALE, önceki dönemlerde 5 bin civarında seyreden oy sayısını 3 katına çıkartarak oyların %47’sini almıştır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum