Göksun’da Çanakkale Konferansına Büyük İlgi

Göksun’da Çanakkale Konferansına Büyük İlgi

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Mart 2017 12:12
Göksun’da Çanakkale Konferansına Büyük İlgi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi  Göksun Belediyesi işbirliği ile düzenlediği ve Tarihçi Yazar Mehmet Işık’ın konuşmacı olduğu, “Çanakkale’nin Maraşlı Şehitleri” konulu konferans büyük ilgi gördü.

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Göksun Sağlık Meslek Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, Çanakkale'yi destanlaştıran en önemli hususun, kardeşlik ve ümmet bilinci ile sırt sırta veren, vatanını, milletini ve ümmetini seven genci, yaşlısı, kadını ve erkeği ile inanarak şehadete koşa koşa giden yüzbinlerin ortak gayesi olduğunu söyledi.

17309022_1383770101675345_2514398789361487710_n.jpg

15 Temmuz kanlı darbe girişimi başta olmak üzere ülkemizde ve Müslüman coğrafyasında yaşananların Çanakkale’den bağımsız değerlemeyeceğine işaret eden Başkan Aydın, şunları kaydetti:

“Çanakkale’yi destanlaştıran ortak gayeyi ve inancı anlamanın, bilmenin ve o ruhu her zaman yüreğimizde yaşamının ve yaşatmanın hepimizin görevi olduğuna inanıyorum. Bu gün yaşadıklarımızı daha iyi anlamak için Çanakkale’ye, Çanakkale’yi anlamak için daha gerilere bakmamız gerekir. Çanakkale’yi anlamak için, Hazreti Ömer’in Kudüs’ü fethinin, Sultan Alparslan’ın Anadolu’nun kapılarını Türklere açmasının, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethetmesinin ne anlama geldiğini bilmek gerekir. Bunların anlamlarını bilmezsek, Türk ve Müslüman coğrafyasında yaşananların 921 yıl önce başlayan haçlı seferlerinin bir parçası olduğunu bilmeyiz.”

17362524_1383770148342007_4312979419515258941_n.jpg

Türkiye ne zaman güçlenmeye, bölgesinde söz sahibi olmaya başlasa, askeri müdahalelerle ve terörizmle engellenmeye çalışıldığına dikkat çeken Başkan Aydın, konuşmasına şöyle devam etti:

“Son yılların en popüler savaş unsuru olan terör örgütleri, uluslararası güçlerin de desteğiyle, yüzlerce yıldır süre gelen haçlı anlayışının taşeronu oldular, olmaya da devam ediyor. FETÖ terör örgütünün kalkıştığı 15 Temmuz kanlı darbe girişimi ise bunun son örneğidir. İşte bu nedenlerle en çok ihtiyaç duyduğumuz şey Çanakkale ruhudur. Birlik ve beraberlikle en zor koşullardan nasıl zaferle çıkılır işte o dönemden öğreniyoruz. O ruhu, ümmet ve kardeş olma bilincini yeniden tesis etmemiz halinde ne Anadolu’yu, ne Müslüman coğrafyasını, ne de mazlum milletleri hiçbir güç parçalayamaz, bölemez ve sindiremez.”

17362447_1383770185008670_4768181730681071322_n.jpg

-8.5 milyon Osmanlıyı yok edemediler, 80 milyonluk Türkiye’yi mi yok edecekler?

Daha sonra kürsüye gelen Tarihçi Yazar Mehmet Işık, “Haçlılar, 1915 yılında nüfusu sadece 8.5 milyon olan Osmanlıyı yok edemediler, şimdi başında reis olan 80 milyonluk Türkiye’yi mi yok edecekler” dedi.

Osmanlıyı ve Türkü yok etme planlarının 1815 yılında kurulduğuna işaret eden Işık, şöyle konuştu:

“1815-1915-2015. Tarihlere iyi bakın. Tezgâh 1815 te kurulmuş. 1915 yılında tam yüzyıl önce karşımızda İngilizler, Fransızlar, Ruslar… O kadar kibirli milletti ki bunlar, diyorlardı ki; İstanbul’a gireceğiz, boğazda beş çayı içeceğiz. Türklerin parasını kullanmamıza gerek yok diyerek kendi paralarını dahi bastırdılar. Onların planları vardı da Allah’ın plan yok mu Göksunlular? Çanakkale’yi anlatmak değil, yaşamak ve unutmamak gerek. Gençler sizlerden büyük adamlar istiyoruz. Bizlere Fatih Sultan Mehmet gibi, Sultan Süleyman Han gibi bir fermanı yetecek Liderler lazım. Bunu 2015 ve 2016’da gördük, Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Meydanlar da yeniden bir olduk.”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatme Betül Sayan Kaya’a Hollanda’da yapılan saygısızlığa da değinen Işık, “Çanakkale sadece cephede kazanılmadı. Bunun birde cephe gerisi var. İşte onlardan biri. Andırın ilçemizden cepheye gidecek olanlar sabah toplanıyor. İçlerinde Ramazan yok, Ramazan eşinden ve evladından ayrılamıyor. Eşi diyor ki Abdurrahman Çavuş’a, “amca Ramazan’a söyle, Çanakkale’ye gitmezse vallahi onu boşarım. Bize böyle kadınlar, kızlar lazım. Erkekten daha erkek, Settül Bahirde 250 erkeği toprağa gömen Kara Fatmalar lazım. Aile Bakanımız gibi dik boyun eğmeden duran kadınlar lazım.” Şeklinde konuştu.

Işık, yediden yetmişe her kesim tarafından büyük bir ilgi gören programın sonunda okurları için kitaplarını imzaladı.

İlçe Müftüsü Mustafa Türken’in tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti okuduğu Konferans’ta, ortaokul 8. Sınıf öğrencisi Damlanur Gün, kendi kaleme aldığı Destanlaşan Şehir Çanakkale adlı şiiri ve Fen Lisesi öğrencisi Halil İbrahim Okumuş’un okuduğu Mehmet Akif Ersoy’un Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak isimli şiiri programa renk kattı.

Konferans’ın sonunda Başkan Aydın, Tarihçi Yazar Mehmet Işık, İlçe Müftüsü Mustafa Türken ve şiir okuyan öğrencilere çiçek ve çeşitli hediyeler verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.