Göksun’da 2 Bin Kişilik Aşure İkramı

Göksun Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla Ulu Cami Parkında bin, Ayhan Taner Ekici Bulvarı üzerinde bin kişilik olmak üzere toplam 2 bin kişilik aşure dağıtıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ekim 2017 17:56
Göksun’da 2 Bin Kişilik Aşure İkramı

Göksun Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla Ulu Cami Parkında bin, Ayhan Taner Ekici Bulvarı üzerinde bin kişilik olmak üzere toplam 2 bin kişilik aşure dağıtıldı. Okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duanın ardından ikram edilen aşureye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, aşure ikramının ardından yaptığı açıklamada, Muharrem ayının Müslümanlar için dini, tarihi ve kültürel açıdan birçok mesaj barındıran önemli bir zaman dilimi olduğu söyledi.

goksun’da-2-bin-kisilik-asure-ikrami.jpg

İslam tarihinden günümüze önemli mesajlar taşıyan Aşure gününün ise 10 Muharrem de idrak edildiğini anımsatan Başkan Aydın, şunları kaydetti:

“Hicret, Aşure ve Kerbela, dünyanın hangi bölgesinde yaşarsa yaşasın, hangi kültürel kimliğe ya da mezhebe mensup olursa olsun, bütün Müslümanlar için önemli ortak noktalar ve duygular ifade etmektedir. 1378 yıl önce, Hicri 61 yılının 10 Muharrem gününde yaşanan Kerbela olayında, çeşitli işkencelere maruz bırakılarak şehit edilen Peygamber Efendimizin torunu Hz. Hüseyin'le birlikte Ehl-i Beyt mensuplarını rahmetle yad ediyorum. Kerbelâ’nın bize öğrettiği en büyük mesaj hiç kuşkusuz birlik, beraberlik, vahdet ve kardeşliktir. Eğer bu mesajı hayata dönüştürmezsek, İslam coğrafyasında, hüznün ve matemin en acılı hikayeleri yaşanmaya devam edecektir.”

goksun’da-2-bin-kisilik-asure-ikrami2.jpg

Aşure gününün ve Muharrem ayının tüm insanlara hayırlar getirmesini temenni ettiğini belirten Başkan Aydın, “Dünya Müslümanlarının birliğine, dirliğine ve huzuruna vesile olmasını Yüce Rabim den temenni ediyor, ülkemizin daha güçlü daha müreffeh bir ülke olması Yüce Rabbim den niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği aşure ikramı programına Göksun Kaymakamı Cengiz Ayhan, Kamu Kurum Amirleri, STK Temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.