Göbeklitepe’nin Merkezi Gaziantep’te Yer Alacak

Fox TV Çalar Saat Programının konuğu olan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Anadolu Arkeoloji Enstitüsünün başkenti oluyoruz. Bu ne demek, bütün dünyadaki Arkeoloji turlarının rotasını Gaziantep’e çeviriyoruz” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mart 2019 12:27
Göbeklitepe’nin Merkezi Gaziantep’te Yer Alacak

İnsanlık tarihinin en eski yerleşim yeri olarak tarihe geçen ve UNESCO Kalıcı Kültür Miras Listesine giren Göbeklitepe herkeste hayranlık ve merak uyandırırken Şanlıurfalıların turizm alanında ise en büyük kozu olarak görünüyor. Göbeklitepe ile birlikte 2019 yılında 2 milyon turist bekleyen Şanlıurfa’da bu beklenti hayal olacağı gibi görünüyor. Geçtiğimiz gün Fox TV Çalar Saat Programında İsmail Küçükkaya’nın konuğu olan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin turizm konusunda yaptığı açıklamada Gaziantep ile ilgili oldukça önemli bilgiler paylaştı.

Gece Konaklaması Hayal Mı Oluyor

Küçükkaya’nın turizm ve kültür alanındaki sorularını cevaplayan Fatma Şahin, Gaziantep’in Anadolu Arkeoloji Enstitüsünün başkenti olarak seçildiğini ve arkeolojik alanda yapılacak turizm turlarının merkezi olacak dedi. Bunun Şanlıurfa için ise büyük olumsuzluklara neden olacağı görülüyor. Turizm alanında gece konaklamasında büyük sıkıntılar yaşayan ve gelen turisti bir iki gün şehirde tutmanın hesaplarının yapıldığı Şanlıurfa’da Gaziantep’in bu hamlesi karşısında yapılan planların ve beklenen gece konaklamasını hayal olacağı tahmin ediliyor.

Projeleri ile sağlam bir şekilde İsmail Küçükkaya’nın konuğu olan Fatma Şahin Urfalı Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarını gölgede bıraktı. Urfalı adaylarının seçim çalışmaları kapsamında Göbeklitepe ile ilgili herhangi bir projeleri olmazken sadece vatandaş ve STK ziyaretlerin öteye giden bir çalışma yok.

‘Göbeklitepe’nin merkezi Gaziantep’

Özellikle Rusya, Japonya ve Asya kıtasından gelen turistleri Gaziantepe alacaklarını ve 2019 yılınında Göbeklitepe yılı olarak ilan edilmesiyle birlikte merkezinin Gaziantep olmasından dolayı şehre gelip Antep hattını kullanacağını söyledi.

‘Arkeoloji turlarının rotasını Gaziantep’e çeviriyoruz’

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Bizim en büyük göçümüz kültürel mirasımızdır. Roma döneminin en güzel dönemini burada göreceksiniz. Hitit, Kargamış, buraya geleceksiniz. Osmanlının hanları ve hamamları Selçuklunun zarafeti, Cumhuriyet Döneminin modernliğini bu şehre geldiğinizde 5 antik şehri aynı anda görebiliyorsunuz. Rum Kale ile Fırat ve şuanda 3 tane eserimiz UNESCO’nun geçici listesinde yer alıyor. Biz iki gün önce çok büyük bir merkez olmanın başlangıcını yaptık. Ve biliyorsunuz lezzetin başkentiyiz. Ama şuanda ikinci merkez olacağız. Anadolu Arkeoloji Enstitüsünün başkenti oluyoruz. Bu ne demek, bütün dünyadaki Arkeoloji turlarının rotasını Gaziantep’e çeviriyoruz.” Dedi.

‘Bütün çalışmalar Gaziantep rotası ile yapılacak’

“Muhteşem bir hazine Japonlar, Ruslar özellikle Asya’dan gelen turistleri buraya alıyoruz çünkü Cumhurbaşkanımız bu yılı Göbeklitepe yılı olarak ilan etti.” Diyen Şahin, “Göbeklitepe’ye gelen herkes merkez burası olduğu için buraya gelerek bu hattı kullanacaklar. Göbeklitepe ile ilgili yapılacak bütün çalışmalar Gaziantep rotası ile yapılacak. Çünkü insanlık tarihi kadar eski bir coğrafya burası. Antik kazılardan çıkarılan eserlerin analizleri artık Avrupa’da değil Gaziantep’te yapacaklar. Arkeoloji Laboratuvarını burada kuruyoruz. Muhteşem bir gelecek bizi bekliyor.” Diyerek sözlerine son verdi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.