GELİŞEN SEKTÖRDE, BÜYÜYEN FİRMA: ÇETKA TEMİZLİK

Çetka Temizlik Ürünleri ve Asit Sanayi firma Sahibi Şahin Çetinkaya, temizlik sektörüyle ilgili olarak bilgiler vererek, önümüzdeki dönemler için hedeflerini anlattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:51
GELİŞEN SEKTÖRDE, BÜYÜYEN FİRMA: ÇETKA TEMİZLİK

 TEMİZLİK SEKTÖRÜNÜN GELİŞMESİ GEREKİYORDU

“Çetka Temizlik, 2000 yılında kurulmuş, temizlik ve kimyasal temizlik üzerine yoğunlaşmış olan bir firmadır. Kullanmakta olduğumuz temizlik malzemeleri, daha çok endüstriyel tip olup sanayide, tekstil sanayiinde ve ağır sanayide kullanılmaktadır.

1976 Kahramanmaraş doğumluyum. İlkokul, ortaokul ve liseyi Kahramanmaraş’ta okudum. KSÜ İnşaat Teknikerliğinden mezun oldum. Ondan sonra bir süre inşaat sektöründe çalıştım. Vatani görevimi bitirdikten sonra, kendi firmamız olan Çetka Temizlik’i kurduk. Memleketimizin, bu sektörün gelişmesine ihtiyacı vardı. O zamanlar, tamamen dışa bağımlılık vardı. Sanayinin geliştiği ilimizde bu sektörün büyümeye ihtiyacı olduğunu gördük. Bu yüzden bu sektörde ilerlemeyi düşündük ve böyle bir karar aldık. Bizim önceliğimiz, insanlara yardımcı olmaktır. Para, bizim için, her zaman ikinci planda gelmektedir. Amacımız, insanların problemlerini daha hızlı, daha ucuz ve daha zararsız bir şekilde çözebilmektir.

1000’İN ÜZERİNDE FİRMAYLA ÇALIŞIYORUZ

İlk kurulduğumuz zamanlardan, bu güne bir kıyaslama yapacak olursak; firmamız sıfıra yakın şartlarda kuruldu. Şimdiki kadar imkânlarımız yoktu. Çok şükür ki, dürüstlüğümüzle, temizliğimizle bugünlere geldik. Bu sektörde 13. yılımızdayız. Bu zaman zarfında her geçen yıl, biraz daha büyüyerek, bu günlere geldik.  Bu iş, aslında dede mesleğimizdir. Çok küçük bir yerden alıp bu günlere ulaştırdık. 3 -5 firmanın işini alarak bu işe başladık. Bugün çok şükür 1000’in üzerinde firmayla çalışıyoruz. Müşterilerimize her konuda çözüm sunuyoruz.

HEDEFİMİZ, KULLANDIĞIMIZ TÜM ÜRÜNLERİ ÜRETMEK

Hedeflerimiz arasında; bu sektörü daha da genişletip, teknolojiye ayak uydurarak, insanlara en güzel şekilde, daha verimli olabilmek var.

Ürün çeşitliliğimizde, temizlik ürünlerinin yanı sıra, asitik ve alkali ürünler, havuz kimyasalları, klima kimyasalları, kısacası fabrikaların kullandığı tüm kimyasallar var. Ayrıca; fabrikalarda makine bakımlarında kullanılana kimyasallarımız var. Temizlik üzerine endüstriyel olarak tüm ekipmanlarımız mevcuttur.

Sattığımız ve kullandığımız ürünlerin bir kısmını kendimiz imal ediyoruz, bir kısmını ise, çeşitli illerden tedarik ediyoruz. Hedefimiz, kullandığımız ürünlerin tamamını kendimiz imal etmektir. Şehir dışına da açılmak istiyoruz.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İNSANLARA YARAR SAĞLIYOR

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası üyesiyiz. Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği’ne (TÜMSİAD) üyeyiz. Bunların dışında da, elimizden geldiğince insanlara yardımcı olmak istiyoruz. Sivil toplum kuruluşlarına üye olmak istememizin nedeni, insanlara ve çevremize daha faydalı olmaktır. İnsanlara yarar sağlayabilmek için, yapılması gerekenlerden, bize düşen neyse, onları yapabilmek için buralara üye oluyoruz. Çünkü bu kuruluşların, insanlara yararı olduğunu görüyoruz.

Tabi ki bu kuruluşlarda, gençlerin fikirleri önemsenmeli ve gençlere yer verilmeli. İmkanı olmayana, mümkün mertebe imkan sağlanmalı. Toplumda yeni cevherlerin ortaya çıkmasına yardımcı olunmalı. Bu nedenle, gençlerin önünün açılması gerektiğine inanıyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.