Gelenek haline getirdiler gönüllerde taht kurdular

Gelenek haline getirdiler gönüllerde taht kurdular

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mayıs 2017 16:04
Gelenek haline getirdiler gönüllerde taht kurdular

Çakıroğlu Derneğince geleneksel olarak her kandil gecesi düzenlenen programlar Beraat Kandilinde de devam etti.

Çakıroğlu Derneğince, Türkoğlu ilçesi Çakıroğlu Mahallesinde düzenlenen kandil programının içeriği vatandaşlardan tam not aldı. Kandil programında kuran-ı kerim tilaveti, vaaz, ilahiler, Dernek üyeleri tarafından okunan hatimler için yapılan dualar programa katılan vatandaşları memnun etti.

Program, Kuran-ı kerim tilavetlerinin yanı sıra Çakıroğlu Camii İmam Hatibi Lütfi Güneş Hocanın vaazları müteakiben yapılan dualar sonrasında Çakıroğlu Derneğince yapılan ikramlarla son buldu.

Çakıroğlu Camii İmam Hatibi Lütfi Güneş, önemli gün ve aylarda Çakıroğlu derneğinin düzenlediği programların büyük beğeni topladığını belirterek, “ Çakıroğlu Derneği, Çakıroğluların elçisi niteliğindedir. Herkesin de bildiği gibi Çakıroğlu Derneği, mahallemizde birbirinden farklı projelere imza attı. Önemli gün ve gecelerde insanları bir araya toplayıp kaynaştıran İslam’ın yardımlaşma ve dayanışma dini olduğunu vurgulayıcı etkinliklerle insanları bir araya getiren Çakıroğlu Derneği, Çakıroğluların gönlünde taht kurmuştur.” İfadelerini kullandı.

Yıllar önce Çakıroğlu’ndan göç edip Osmaniye İlinde ikametgâh eden Emekli Hasan Sakar, “ Yıllardır özlemini çektiğim ve yıllardır bir türlü toprağına ayak basamadığım Çakıroğlu’na, Derneğimizin çağrısı üzerine gelmiş bulunmaktayım. Derneğimizin gerek sosyal gerek kültürel çalışmaları bizleri mesut ediyor. İnsanlar Derneğimiz sayesinde bir araya gelerek özlemlerine ve hasretlerine son veriyor.” Dedi.

Çakıroğlu Derneğinin Çakıroğlu Camiinde ki programının bitmesinin ardından açıklama yapan Dernek Başkanı Muhammet KAMALAK programla ilgili olarak; “Çakıroğlu Derneğimizce her kandil ve mübarek gecelerde Çakıroğlu Camimizde program yapmayı gelenek haline getirdik. Daha önceki kandillerde de olduğu gibi bu mübarek Beraat Kandilimizde de camiimizi doldurduk. Bundan sonraki mübarek gün ve gecelerde programlarımızı devam ettireceğiz inşallah, programa katılarak teveccühlerini gösteren mahalle halkımıza ve bu kandil programında da bizleri yalnız bırakmayan değerli dernek üyelerimize teşekkür ederim.” Şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.