Fiskeci; Sıkıntılara karşı birlik şart

Maşallah Metal Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Fiskeci Kahramanmaraş’ın metal sektörüne ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mart 2019 10:54
Fiskeci; Sıkıntılara karşı birlik şart

Maşallah Metal’in faaliyetleri ve sektörün ekonomi anlamında gelişimi ile ilgili bilgiler aktaran Mesut Fiskeci, döviz kurundaki artışların hammadde fiyatlarında da artışa neden olduğunu söyledi. Üretim faaliyetlerinden bahseden Mesut Fiskeci; “Pastanelerin kullanmış olduğu alüminyum, krom ve bakır malzemelerin üretimini yapıyoruz. Kısaca pastanelerin kullanmış olduğu tepsilerin sıfırdan üretimini yapıyoruz. Hammaddelerimiz fabrikalarımızdan istediğimiz boyutta elimize ulaşıyor, biz de bunları işleyerek ihtiyaçları karşılıyoruz” dedi.

Sektörün ekonomi boyutu hakkında da konuşan Mesut Fiskeci; “Ülkemiz savaş durumu ile karşı karşıya. Bu durum sektör piyasasını etkiliyor. Ama yine de 2001 yılı öncesine ve 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi zaman dilimine göre şu an iyi durumdayız. Ama yine de şu anda piyasada bir durgunluk var. Mevcut hükümetimizin ekonomi politikası ülkemizi çok iyi konumlara getirdi. Sıkıntılar illa ki yaşanıyor ama her çıkışın bir düzlüğü, rahatlaması vardır. İnsanlar zorluğu görürse rahatlamanın kıymetini bilir. Biz inancımızı kaybetmediğimiz sürece durumlarımızın iyi olacağı kanaatindeyim. Doların yükselmesi bizi de etkiledi. Hammaddemizde dolardan ötürü aşırı bir yükseliş görüldü. Ama bunlar ne kadar etkilese de hepsine göğüs germemiz gerekiyor. Çünkü bu memleket hepimizin memleketi. Bütün olumsuzluklara hep beraber göğüs gereceğiz. İnsanın babası zengin olursa evladı da zengin olur. Devletimiz bizim hem anamız hem babamız, devletimize ne kadar destek çıkarsak o da bize o kadar destek çıkacak. Böyle dirlik olduğu sürece ülke olarak sırtımız yere gelmeyecektir” açıklamalarında bulundu.

BACASIZ SANAYİ’YE DAHA FAZLA YATIRIM GEREKİYOR

Kahramanmaraş’ın turizm değerlerine daha fazla yatırım yapılması gerektiğine değinen Mesut Fiskeci, en güzel kazancın dışarıda gelen kazanç olduğunu söyledi.

Fiskeci şu şekilde devam etti; “Kahramanmaraş’ımızda turizme yönelik yatırımların artması gerekiyor. Gün yüzüne çıkmamış bir sürü mekanımız var. Bunların değerlendirilmesi gerekiyor. En güzel kazanç dışarıdan kazanılandır. Şehrimize turist çekmemiz gerekiyor. Tatile çıkan para harcamaya çıkan demektir. Tatile çıkanları Kahramanmaraş’a çekmek bu konuda çok önemlidir. Turistik açıdan dışarıdan gelecek olan para bize fayda sağlayacaktır.

Sanayimizin en büyük problemi alanlarımız dar. İnsan mekanı kadar büyüyebiliyor. Şu anda 400 metrekare alanda çalışıyoruz. Bu alanım 4 bin metrekare olsa ona göre çalışacağım. Alanımız büyük olursa sektörümüz içerisinde de çeşitliliğe gideriz. Ama küçük alanda neyi nereye koyacağımızı şaşırıyoruz. Firmam adına yer problemimiz olduğunu düşünüyorum. Daha geniş alanlar yatırımdaki ufkumuzu geliştirecektir”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.