Fırat Görgel: Her ülke bunu başaramaz

Fırat Görgel: Her ülke bunu başaramaz

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
Fırat Görgel: Her ülke bunu başaramaz

Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, 15 Temmuz’dan bu yana yaşanan süreçte gelinen ekonomik noktaya değindi. Ülke olarak, atlatılan badirenin altından hem devletin sıhhati açısından, hem de ekonomik açıdan çok iyi kalkıldığını söyleyen Görgel, ‘Her ülke bunu başaramaz’ dedi.

 15 Temmuz darbe girişiminden sonra en çok merak edilen sorulardan bir tanesi ekonominin nasıl gelişeceği idi. Türkiye o kara gecenin ardından hükümetin izlediği politikaların neticesinde fazla ekonomik zayiat vermeden kalkarken, ekonomisinin ne kadar güçlü olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, ise bu başarının temel sebepleri olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğini ve milletin sergilediği iman dolu feraseti gösterdi.

15 TEMMUZ GECESİ

15 Temmuz gecesinde FETÖ tarafından hain bir darbe girişimi gerçekleştirildi. Ülke olarak çok büyük bir badire atlattık. Cumhurbaşkanımızın göstermiş olduğu liderlikle orada işin aslı meydana çıktı ve devlet kurumları bu noktada kendine düşen görevleri yerine getirdi. Bu darbe girişimini gerçekleştirenler kısa sürede gözaltına alındı. Türkiye kısa bir süre içerisinde rutin hayatına geri döndü. Cumhurbaşkanımızın erken davranması burada çok büyük bir etkendir.  Bu darbe girişimi daha büyük zayiat vermemize neden olabilirdi ama Allah müsaade etmedi.

FETÖ BİTERSE TÜRKİYE ATILIM GERÇEKLEŞTİRİR

Türkiye FETÖ’den temizlendikten sonra çok büyük bir atılım gerçekleştirilecektir. Ekonomimiz bugüne kadar olmadığı kadar verimli olacaktır. Bu hain girişimi ekonomiye zarar vermeden gelmeden atlatmamız büyük bir nimettir. Cumhurbaşkanımızın inşaat sektörünü yakından ilgilendiren faiz konusunda bankalara telkinde bulunması o sektör içerisinde ciddi bir canlılık oluşturdu. Bu sektör lokomotif sektör olduğu için İnşaatla alakalı olan sektörlerde de hareketlenme başlayacaktır. Bu süreci yaşamamızın üzerinden bir buçuk ay geçti altından bu şekilde rahat kalkmak her ülkenin başaracağı bir iş değildir.

 Yapılan diğer ekonomik hamlelerle diğer sektörde sektörlere de canlılık geldiğini görüyoruz.

EKONOMİNİN GÜÇLÜ OLMASININ SEBEBİ…

AK Parti hükümetinin uygulamış olduğu ekonomik politika ile bu süreç sancısız atlatıldı. 2001 yılı öncesinde yaşayan genç bir Türk vatandaşı olarak söylüyorum ki bu girişim o zaman yaşamış olsaydı Türkiye'nin kurumları dağılacaktı. 2002’den beri Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki idare, Türkiye'ye ekonomik anlamda çok basamaklar atlattı. Kurumlar, bankalar ve finans sektörü güçlendi. Sektörler o günlere kadar yaptıkları ihracattan 20 kat fazla ihracat yaptı. Ve en önemlisi yabancı yatırımcı Türkiye'ye güvenli liman olarak bakmaya başladı. 15 Temmuz girişiminden sonra ülke ekonomisinin etkilenmemesinin en büyük gerekçesi AK Parti'nin 2002 den bu yana izlediği politikalardır.

KAMUDAN SONRA ÖZEL SEKTÖRDE FETÖ TEMİZLİĞİ

FETÖ, özel ve kamu sektöründe ahtapot gibi her tarafı sarmış. Kamuda şu anda temizleme operasyonu devam ediyor. Burada bize düşen görev hem teşkilat mensubu olarak hem de Kahramanmaraş'ın evladı olarak bu sürece yardımcı olabileceğimiz kadar destek vermeliyiz.  Bir vatandaş hassasiyetiyle Emniyet güçlerimize ve yargımıza destek vermeliyiz. Vatandaş olarak üzerimize düşen görevi yaptığımızı düşünüyorum. Kamuda ciddi anlamda bir temizleme operasyonu gerçekleşti. Yargımızın ve Valimizin Başkanlığında bütün organlarımız hassas davranıyor.  Kahramanmaraş özel sektöründe kurunun yanında yaş da yanmasın anlayışı ile hareket ediliyor.  Şuanda kamudaki BU hassasiyeti takdirle karşılıyorum. Valimizin başkanlığında bütün bürokratlarımıza da teşekkür ediyorum. Bundan sonra özel sektörle ilgili bir tasarrufta bulunabilir. Bununla ilgili net bir bilgim yok ama bu işin ucu kime kadar gidiyorsa temizlenmelidir. Eğer o darbe gerçekleşmiş olsaydı, Türkiye 50 yıl geriye gidecek iç savaş ortamı oluşacaktı. 15 Temmuzdan sonra Cumhurbaşkanımızın söylemleriyle demokrasi nöbetine katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Onların her biri bugün ülkenin darbe teşebbüsünden bu kadar az etkilenmesinde çok önemli rol oynadı.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.