Fiat Marfi’den dev kampanya! Araç sahibi olmanın tam zamanı

Kamuoyunda "hurda araç teşviki" diye bilinen ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemenin ayrıntılarını FİAT MARFİ Satış Müdürü Abdullah Yenikomşu ile konuştuk.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ocak 2021 21:40
Fiat Marfi’den dev kampanya! Araç sahibi olmanın tam zamanı

HABER: ABDULLAH YILDIZ

Araç sahibi olmak için vatandaşlara büyük bir fırsat sunulduğunu belirten Yenikomşu, “bu avantajlı dönemde vatandaşlarımızı bir araç sahibi yapmak istiyoruz” dedi.

Hükümetin otomotiv sektörünü canlandırmak amacı ile çıkardığı hurda yasası araç sahibi olmak için vatandaşlara büyük bir fırsat sunuyor. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan FİAT MARFİ Satış Müdürü Abdullah Yenikomşu şunları ifade etti:

“Hükümetimizin otomotiv sektörünü canlandırmak amacı ile yapmış olduğu bir yasadır. İçerik olarak otomobil hurdası ile otomobil, kamyonet hurdasıyla kamyonet alınabilen aynı cins araçlardan 16 yaş ve üzeri olmak kaydıyla 2002 model ve daha eski aracı olan vatandaşlar yasadan yararlanabiliyor. Vatandaş bu yasayla FİAT MARFİ’de 10 bin 8 bin ve 3 bin lira gibi indirimlerden yararlanıyor. Basit haliyle 80 bin liraya kadar fiyatı olan arabalarda 10 bin lira, 80 bin liranın üzerinde ki araçlarımızda ise 8 bin liralık bir indirimimiz var. Bu yasa müşteriler için çok ciddi bir fiyat avantajı sağlıyor.

2002 ve daha eski model araç sayısı Türkiye genelinde 5 milyon adet civarında. Kahramanmaraş yereli için elimizde tam net bir rakam olmamakla birlikte 300 bin adet civarında hurda yasasından faydalanacak araç olduğunu tahmin ediyoruz.”

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

Basit bir anlatımla vatandaşın sistemden nasıl yararlanacağını açıklayan Yenikomşu, 76 bin liralık bir aracın mevcut yasa ve özel kampanyalarla birlikte 61 bin liraya alabileceğini müjdeledi. Yenikomşu şöyle konuştu:

“Mesela özellikle FİAT MARFİ de EGEA 1.4 Başlangıç Paket aracımız 76 bin 900 liradan başlıyor. Özel kampanya indirimimiz 5 bin lira. Yasadan faydalanan bir vatandaş bu fiyat üzerinden 10 bin lira daha indirim kazanıyor ve aracımız 61 bin 900 liradan sahip olma fırsatı yakalıyor. Şuan harika bir kampanya söz konusu. Kampanyaya ve yasanın getirdiği avantajlara yoğun bir rağbet var. Çünkü sıra yazmaya başladık. Elimizde stok olarak tükendi. Siparişlerimizi Temmuz ayına aktardık.

Bu hurda indiriminden faydalanması için tüm Kahramanmaraş’ı bayimize davet ediyoruz. Vatandaşlarımız gelsin arabalarımızı görsün, kampanyalar hakkında bilgi alsın ve bu avantajlı dönemde bir araç sahibi olsunlar istiyoruz.”

TEMENNİMİZ FAİZLERİN DÜŞMESİ, DÖVİZİN 2 AY ÖNCEKİ RAKAMLARA DÖNMESİ

Seçimlere de değinen Yenikomşu, “Hükümetimiz güven tazeledi” dedi ve seçim sonrası beklentilerini şu cümlelerle aktardı:

“Dövizin yükselmesi, bu fahiş duruma önlem olarak alınan faiz yükseltme kararı tüm her şeyi etkiledi. Maliyetler artıyor. İnsanlar ev araba gibi alımlarını erteliyor. Böyle bir ortam ve şartlar içerisinde bu yasa tam yerinde bir adımdı. Tüm bu olumsuz şartları bir anda avantaja çevirdi diyebiliriz.

Seçimi geride bıraktık. Hükümetimiz güven tazeledi. Bundan sonraki adım ekonomiyi tekrardan iyi bir seviyeye gelecektir. Temennimiz faizlerin düşmesi, dövizin 2 ay önceki rakamlara dönmesi gibi beklentiler içindeyiz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.