FETÖ'nün kritik ismine hapis!

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılanan, örgütün sözde "eyalet ablası" 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Aralık 2018 14:15
FETÖ'nün kritik ismine hapis!

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanık  Tuğba E. ve avukatı hazır bulundu. ByLock kullanmadığını savunan Tuğba E, "Bu programın var olduğunu  medyadan duydum. Bank Asyada hesabım yok. Bank Asyayı eşim takip ediyordu.  Söylediğiniz hatları ben kullanmadım. Yazışmaları kabul etmiyorum. Banka, katılım  bankası olduğundan dolayı eşim seçti." diye konuştu.

Tanık M.İ. ise sanığın "eyalet ablalığı" yaptığını öne sürdü.

Sanığı tanıdığını iddia eden M.İ, "Üniversitede hemşirelik bölümü  okurken tanışmıştık. Ben okurken büyük bölge talebe sorumluluğu yapıyordu. Bu  görevi yapmadığı zamanlar kendi evinde kalan kişilerden sorumluydu. Sanık,  Erciyes eyaleti talebe sorumlusuydu. 2015 yılından sonra ne yaptı bilmiyorum.  Benim ByLock listemde yoktu." ifadelerini kullandı.

Savcı mütalaasında, sanığın "terör örgütüne üye olma" suçundan  cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, Tuğba E'ye "terör örgütüne üye olma" suçundan 8 yıl 1  ay 15 gün hapis cezası vererek, tahliyesine hükmetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.