FAZLI GÖLBAŞI: KAHRAMANMARAŞ’TA, SAUNA BUHAR ODASI YAPAN TEK FİRMAYIZ

Edeka Yapı firma sahibi Mustafa Fazlı Gölbaşı, zücaciye sektöründen sonra girdiği yalıtım sektörüne yönelik aydınlatıcı bilgiler verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:51
FAZLI GÖLBAŞI: KAHRAMANMARAŞ’TA, SAUNA BUHAR ODASI YAPAN TEK FİRMAYIZ

Özgeçmişiniz ve firmanız hakkında kısaca bilgi alabilir miyiz?

1975 Kahramanmaraş doğumluyum. Lise mezunuyum. Ticaret hayatına 1994’te zücaciye sektöründe başladım. Daha sonra, zücaciyeyi bırakmadan, profesyonel spor aletlerine girdik. Aynı  zamanda fitnes centerlerde kullanılan spor aletlerini satmaya başladık.

Edeka Yapı’yı, baba ve ata dostluğumuzdan dolayı, kendileriyle kolayca fikir birliği yaptığımız  Hikmet Besni Bey ile birlikte kurduk.  Yalıtım konusu Kahramanmaraş’ta eksik olan bir konuydu. Bu sektörde piyasaya girelim, dedik. Edeka Yapı’yı böylece kurduk. 2010’dan beri faaliyetteyiz.

Faaliyet alanımıza gelince; taahhüt işleri, ısı yalıtımı, cephe mantolama, su yalıtımları, seramik yapıştırıcıları, harç beton katkıları, epoksi, sauna buhar odası, spor tesisleri ve çevre düzenlemesi yapıyoruz.  Kahramanmaraş’ta, sauna buhar odası yapan tek firmayız.

Hem malzemesini satıyoruz, hem tamiratını, hem de sauna buhar odalarını komple yapıyoruz.

Sauna farklı bir sektör. Biz spor tesisleri kurarken, saunanın da bir ihtiyaç olduğunu gördük. Biz Isparta’dan Gül Sauna’nın bayisiyiz. Bizim oraya sadece ölçü vermemiz yeterli oluyor. Ölçü alınıp proje çizilip yüklenip buraya getirilip monte ediliyor.

Biz Kahramanmaraş’ta birçok spor tesisinde, villalarda, büyük dairelerde sauna yaptık. Bir buçuk ya da iki metrekarelik bir alanda, dairelerin içinde sauna keyfini yaşatıyoruz.

Maliyeti, 3- 4 Bin TL ile 6- 7 Bin TL arasında değişiyor.

YALITIMDA MARKA OLMAK İSTİYORUZ

Edeka Yapı olarak hedefimiz, yalıtımda lider bir marka olmak. Şu an uygulamacı ustalarımız yetişiyor. Elimizin altında iyi ustalar olmasını ve çevre il ve ilçelerde iyi bir pazarlama ağı kurmak istiyoruz. Buralara yapı kimyasallarını toptan satıyoruz. Alt bayilerimiz oluşturuldu. İyi bir kadro kurduk. Depolarımız hazır.

Kurumsallaşmaya doğru ilerliyoruz. 3 yıllık geçmişimizde beklenenin üstünde bir taleple karşılaştık. İş yaptığımız yerlerden hep takdirler aldık. Bunlar da çok güzel şeyler. Biz iyi ve doğru çalıştıkça, müşteri müşteriyi getiriyor.

Camilerin tavan akmalarını önlüyoruz, havuz yapıyoruz, havuzların ve içme su depolarının kaçaklarını yapıyoruz. Depolarda yosun tutmayı ve bakteri barındırmayı önleyen kimyasallar kullanıyoruz.

GENÇLER DAHA HEYECANLI

Edeka Yapı, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) ve Kahramanmaraş Lider İşadamları Derneği’ne (KALİDA)  üye.  Buralarda gençlerin önü açılmalı. Mesela biz şu an sivil toplum kuruluşlarında gençlerin daha heyecanlı ve daha aktif olduğunu görüyoruz. Fuar ve toplantılarda onların daha iyi olacağına dair işaretler görüyoruz. Gençler, daha ileri ufuklu, daha mücadeleci ve hırslı oluyor.

Kahramanmaraş’ta, Spor Hizmetleri İl Müdürümüz, spor yatırımlarını çok önemseyen bir idareci. Belediye, hakeza aynı şekilde bu konuda gayret sarf ediyor. İlimizde havuz ve spor tesisleri gittikçe artıyor. Bunlar bizi ümitlendiren ve neşelendiren olaylar. İnsanlar ne kadar spor yaparsa, ne kadar spor tesisi, eğlence alanları artarsa, suç oranları da o oranda düşüyor. Bugün hırsızlık, gasp, kavga, kötü alışkanlıklar, hep spordan uzak, vaktini kötü yerlerden geçiren insanlardan kaynaklanıyor.

SPORA DESTEK VERİYORUZ

Biz de Edeka Yapı olarak bu tür spor tesislerine yönelik projelerde katkıda bulunuyoruz. Gençler spora muhakkak yönelmeli. Bu mekanlar, evin içerisine hapsolmuş insanları da dışarıya yöneltiyor. Toplumun her kesimine faydalı. O yüzden bunların sayısının çoğalmasını istiyoruz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.