Hüseyin Yılmaz

Hüseyin Yılmaz

EY OĞULCUĞUM!...

             Rahman ve Rahim Allah’ın Adıyla

¨       “Ey yavrucuğum! Şüphesiz ki o (yaptığın iyilikve kötülük) bir hardal tanesi ağırlığında olsa, hem de bir kaya içinde veyagöklerde yahut yer içinde bile olsa, Allah onu getirir (ve karşılığını verir).Çünkü Allah Latiftir, her şeyden haberi olandır. Ey Oğulcuğum! Namazıdosdoğru/gereğine uygun olarak kıl, iyiliği emret, kötülüğü engelle. (Buesnada) başına gelecek (musibet)lere sabret. Çünkü bunlar (Allah’ın emrettiği)kesinlikle (ve kararlılıkla) yapılacak işlerdir. İnsanları (küçümseyip)yanağını bükme/yüz çevirme ve yeryüzünde şımarık yürüme! Çünkü Allah,böbürlenen ve kendisini beğenip övünen hiç kimseyi sevmez. Yürüyüşünde ölçülü(ve kibirsiz) ol. Konuşurken sesini de alçak tut. Çünkü seslerin en çirkinielbette eşeklerin sesidir.” Göklerde ve yerde olan şeyleri, Allah’ın sizinistifadeniz için yarattığını, size açık ve gizli nimetlerini (bolca)tamamladığını görmez misiniz? Yine de, öyle insanlar vardır ki hiçbir ilmi,hiçbir rehberi, hiçbir aydınlatıcı kitabı yokken (hala) Allah hakkındatartışır. (Lokman Suresi, 16-20)

¨      Ailene(ve ümmete) namaz kılmayı emret ve sen de ona sabırla devam et. Biz sendenrızık istemiyoruz; (aksine) biz sana rızık veriyoruz. (Güzel) akıbet, takvasahiplerinin (Allah’ın emrine uygun yaşayanların/karşı gelmekten sakınanların)dır.(Taha, 132)

¨    Mal ve oğullar, (geçici) dünya hayatınınziynetidir. Bâkî kalacak olan sâlih ameller ise, Rabbinin katında sevapça dahahayırlı, ümit bağlanmaya da daha lâyıktır. (Kehf,46)

¨   HADİS-İŞERİFLERLE HAFTANIN DUASI

 

Allahım!Dinimi doğru kıl, o benim işlerimin ismetidir. Dünyamı da doğru kıl, hayatımonda geçmektedir. Ahiretimi de doğru kıl, dönüşüm orayadır... ( Müslim)

 

  O’NUN (sav) AHLAKIKUR’AN’DI

·                                                                                   “Çocuklara ikramda bulununuz ve onlarınterbiyesini güzel yapınız.” (İbn Mâce,Edeb, 3)

·                                                                          Enes b. Malik(ra) şöyle anlatır:

“Çoluk-çocuğuna ve aile fertlerine karşıRasulullah’tan daha şefkatli olan hiçbir kimse görmedim.    Rasulullah (sav), biz çocukların arasınakarışır ve güler yüzle şakalar yapardı.” (Müslim, Ahmet b. Hanbel)

 

·                                                                         Aişe (AllahOndan razı olsun)’nın şöyle dediği rivayet olunmuştur: Bir gün beraberinde ikikız çocuğu olduğu halde bir kadın gelmiş birşeyler istiyordu. Yanımda da tekhurmadan başka bir şey yoktu. Onu kadına verdim. Kendisi hiç tatmadan çocuklarıarasında bölüştürüp kalkıp gitti. Bu sırada peygamber (sallallahu aleyhivesellem) yanımıza geldi. Olup bitenleri haber verince şöyle buyurdu: “Her kimeAllah kız çocuklarından verir de o da onlara iyi davranarak islami bir terbiyeile yetiştirirse o kız çocukları o kimse için cehenneme karşı perde olurlar.” (Buhari,Müslim)

 

MİRAÇKANDİLİ YAKLAŞIYOR

Receb-i şerîf geçiyor, tevbe ayı; oruç ayı; hazırlık ve ekimayı bitmek üzere...

25 Mayıs  2014Pazar  akşamı, mukaddes Miraç kandili,Receb’in 27. gecesi... Cümle mü’min ve müslüman kardeşlerimize mübarek olsun!Ekremü’l-ekremîn ve erhamü’r-râhimîn olan yüce Allah (celle celâlüh), omüstesna gece hürmetine bizleri, af ve mağfiret buyursun; rahmetine daldırsın,rızasına erdirsin, iki cihanda aziz ve bahtiyar kılsın, nice nice yıllarmuammer edip, ibadet ve taat işlemeye, hayır hasenât yapmaya muvaffak eylesin,huzuruna sevdiği, razı olduğu kullar olarak varmayı, cemaliyle müşerref olmayınasip buyursun.

 

Buköşenin içeriği  KUR’AN’IN ANLAMIYLABULUŞMAK  PLATFORMU tarafından hazırlanmıştır.Ayet mealleri Hasan Tahsin Feyizli'nin  Hazırladığı Feyzü'lFurkan Açıklamalı Kur'an-ı Kerim Meali’nden alınmıştır.   Ayet meallerinin tamamına www.kuranimiz.net, sesdosyalarına www.akradyo.netadreslerinden ulaşabilirsiniz. Görüş ve önerileriniz için: [email protected]

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.