Et marketten değil, kasaptan alınır

Kurban Bayramı sonrasında piyasalarda düşüş yaşandığını söyleyen Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Uyduran, Kahramanmaraş’ta hayvancılık sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Kasım 2019 20:46
Et marketten değil, kasaptan alınır

Bayramda kurbanlık sıkıntısı yaşanmadığını belirten Uyduran; “Kurban bayramı süreci sonrasında piyasalarda düşüş yaşandı. Kurban bayramında piyasada hayvanın bol olacağını söylemiştik. Dediğimiz gibi oldu ve bayramda kurban sıkıntısı yaşanmadı. Bayrama göre şu anda piyasalarda düşüş yaşanıyor. Erkek hayvanların kilosu 20, dişilerin ise 18 lira civarında gidiyor. Bayramda bu 22-23 lira civarındaydı. Şu anda mevsim itibari ile piyasalarda durgunluk var ama açılacak diye ümit ediyoruz. Geçen yıla oranla işlerde düşüşler var. Gerek Pazar esnaflarımızda gerekse kasaplarımızda ciddi bir iş düşüşü söz konusu. Kahramanmaraş’ımızda kurban eti eskiden bir ay içerisinde tükenirdi. Şimdi yeni nesil teknolojinin de gelişmesi ile etler ilk günkü gibi saklanabiliyor. Şu anda ekonomik durumlardan dolayı hayvancılık yapanların sayısı azaldı. Yem ve mazot pahalı oldukça besici esnafımız kalmayacak. Pahalılıktan dolayı şuanda rekabet yok. büyük sıkıntılar yaşanıyor. İnsanlar kendini hayvancılık yapmaktan geri plana atıyor. Önümüzdeki yıllarda piyasaların açılmasını bekliyoruz” dedi.

İTHAL ETE KARŞIYIZ

İthal ete karşı olduklarını ve etin kasaptan alınması gerektiğini söyleyen Uyduran, açıklamalarına şöyle devam etti; “İthal ete kesinlikle karşıyız. Hayvanın nasıl kesildiğinin garantisi yok. Devletimizden ithal ete değil, hayvancılığa destek vermesini istiyoruz. Hayvancılık ne kadar gelişirse o kadar bereketli olur. Market zincirlerinden et alınmasına razı değiliz. Et marketten değil, kasaptan alınır. Kasap dükkanlarımızda en büyük avantajlarımız esnafımızın sanatkar olması. Her şey göz önünde ve müşteri eti istediği yerden alır”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.