Eski Sanayi’de 5 yıllık kentsel dönüşüm muamması

2013 yılında Menderes Mahallesi Eski Sanayi Sitesi’nde kentsel dönüşüm kararı Bakanlar Kurulu’nca ilan edildi. 2013 yılında bu karar alındığından bu güne Menderes Mahallesi’nde hiçbir işlem yapılmadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ekim 2018 11:50
Eski Sanayi’de 5 yıllık kentsel dönüşüm muamması

Aksine mahalle sakinleri eski yapılardan dolayı evlerini terk etti. Esnafların üretim alanları artık yetmez oldu. Kahramanmaraş’ın atardamarı olarak nitelendirilen Trabzon Bulvarı’nın ortalama 15 metre doğusunda bulunan bir sokakta kullanılamaz hale gelmiş evler bulunuyor.

Diriliş Haber Gazetesi Ekibi olarak Menderes Mahallesi Eski Sanayi Sitesi esnafları ile bir araya gelerek fikirlerini sayfa sütunlarımıza taşıdık. Mahalledeki binaların dayanıksız olduğunu söyleyen esnaflar, sistemli ve uygun bir şekilde kentsel dönüşüme gidilmesi yönünde hemfikir.

k1-162.jpg

2013 YILINDA BAKANLAR KURULU KARARI VERMİŞTİ

Menderes Mahallesi’nin kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınmasına ilişkin, Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da imzaları ile bakanlar kurulu kararı alındı. 24/06/2013 tarihinde alınan bakanlar kurulu kararında Kahramanmaraş İli, Merkez İlçesi Menderes Mahallesi içerisindeki koordinatların kentsel dönüşüm kapsamına alındığı ilan edildi. Ancak o tarihten bu güne Menderes Mahallesinde hiçbir işlem yapılmadı.

k2-120.jpg

KENTSEL DÖNÜŞÜM KARARI VAR, DOĞALGAZ YOK

Menderes Mahallesi’nin Kentsel Dönüşüm Kararı alındıktan sonra mahalle hizmetten de mahrum kaldı. Kentsel Dönüşüm projesi olmasından dolayı mahallede doğalgaz tesisatı bulunmuyor. Aynı zamanda elektrik hatları da yer altına alınmadı. Kahramanmaraş’ın merkezi konumunda bulunan Menderes Mahallesi’nde doğalgaz hizmetinin olmayışı konunun muhatabı kişilerin tepki çekmesine neden oluyor.

k4-023.jpg

PROJESİ HAZIR, NE BEKLENİYOR?

2013 yılında Kahramanmaraş Büyükşehir olmadan önceki Belediye Başkanı Mustafa Poyraz tarafından Menderes Mahallesinin kentsel dönüşüm sonrası projesinin sunumu kamuoyuna sunulmuştu. Akıllarda soru işaretine neden olan konu; projesi hazır olan kentsel dönüşüm kararında 2018 yılına kadar ne beklenildi? Poyraz, 2013 yılında sunum yaptığı sıradaki açıklamalarında, kooperatif kurulacağını ve kentsel dönüşümü bu kooperatifin yapacağını söyledi. Poyraz; “Menderes Mahallemizde kooperatif kurulacak ve işler müteahhide verilecek. Müteahhitler de burada binaları yaparak dönüşümü sağlayacaklar” ifadelerini kullanmıştı.

5-063.jpg

TEKKE MAHALLESİ’NDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR, MENDERES AYNI

Menderes Mahallesi ile birlikte 2013 yılında Bakanlar Kurulu’nca Yusuflar Mahallesi’nde de kentsel dönüşüm kararı alındı. Bakanlar Kurulu’nca 22/5/2013 tarihinde Kahramanmaraş Yusuflar Mahallesi 'nde bulunan bazı alanların yeniden dönüştürülmesine karar verildi. Ancak Yusuflar Mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken Menderes Mahallesinde bir çalışma olmaması çelişkilere neden oldu.

belgee.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum