Eren Erdem mahkemede Bülent Tezcan'a isyan etti: Bu onun eseri...

FETÖ'ye destek vermek suçundan dün gözaltına alınıp tutuklanan CHP'li Eren Erdem, çıkarıldığı mahkemede CHP'ye isyan bayrağını çekti. Erdem, mahkeme salonunda bağırarak "Bülent Tezcan'a söyleyin bu onun eseri" diyerek çıkıştı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Haziran 2018 11:00
Eren Erdem mahkemede Bülent Tezcan'a isyan etti: Bu onun eseri...

Dün gece saatlerinde gözaltına alınıp daha sonra tutuklanan CHP'li Eren Erdem, mahkemede yaptığı çıkışla gündem oldu. Erdem, mahkemede bağırarak "Bülent Tezcan'a söyleyin bu onun eseri" dedi. 

9,5 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası isteniyor

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca CHP eski milletvekili Eren Erdem hakkında, kapanan Karşı Gazetesi genel yayın yönetmenliği yaptığı dönemde FETÖ terör örgütüne yardım ettiği gerekçesiyle “silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, gizli tanığı deşifre etmek ve soruşturmanın gizliliğini ihlal” suçlarından 9.5 yıldan 22 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’ne açılan davanın ilk duruşmasının ise 19 Eylül’de saat 10.00’da yapılmasına karar verildi. Başsavcılık, Erdem’in 24 Haziran seçimlerinden sonra yurtdışına kaçmak üzere yabancı istihbarat örgütleriyle görüştüğü, bir Avrupa ülkesine gitmek istediği ihbarını mahkemeye bildirerek hakkında yakalama kararı çıkartılması talebinde bulundu. 

“Bülent Tezcan’a söyleyin bu onun eseridir”

Bunun üzerine Erdem, Ankara’da gözaltına alınarak İstanbul’a getirildi. Erdem İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Duruşmada, Erdem’in avukatlığını yapanlar arasında CHP Milletvekili Mahmut Tanal da yer aldı. Erdem’in Twitter’dan ‘ilk durak Maraş’ mesajından sonra mahkeme hakkında yurtdışı yasağı çıkardı ve adli kontrol kararının yetersiz kalacağı gerekçesiyle tutuklanmasına karar verildi. Eren Erdem karar açıklanmadan önce duruşmaya ara verildiği sırada “Bülent Tezcan’a söyleyin bu onun eseridir” dedi.

Duruşmayı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, eski İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP’li eski ve yeni milletvekilleri; Ali Şeker, Barış Yarkadaş, Hilmi Yarayıcı, Sibel Özdemir, Turan Aydoğan da izledi.

Erdem, 22 Mayıs'ta MİT TIR'ları dosyasıyla ilgili ilk defa isim vermiş ‘MİT tutanaklarını bana Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan verdi’ şeklinde açıklamada bulunmuştu. CHP'li Eren Erdem'in açıklamaları üzerine de hakkında yeni bir soruşturma başlatılmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.