Erdoğan'ın başdanışmanı Mehmet Uçum cevapladı: 'Hayır' çıkarsa...

Erdoğan'ın başdanışmanı Mehmet Uçum cevapladı: 'Hayır' çıkarsa...

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Nisan 2017 09:36
Erdoğan'ın başdanışmanı Mehmet Uçum cevapladı: 'Hayır' çıkarsa...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Mehmet Uçum: "Bana göre ihtimal dahilinde değil ama ‘Hayır' çıkarsa bu siyasete bir mesajdır, mevcut sistemin devam edeceği anlamına gelmez. Başkanlık önerisi rafa kalkmaz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hukuk alanındaki başdanışmanı Mehmet Uçum, anayasa değişikliği referandumundan hayır çıkması halinde "bunun siyasete bir mesaj olacağı" değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye'de demokrasinin geldiği düzey ve halkın sahip olduğu haklar itibarıyla parlamenter hükümet modelini ihya etmek mümkün değildir" görüşünü dile getiren Uçum, referandumdan hayır çıkması durumunda yapılacakları şöyle değerlendirdi:

"Başkanlık önerisi rafa kalkmaz. Ama gerçekten bu model bazı endişeleri giderememişse, o endişelerin ne olduğu tespit edilip onu giderecek şekilde yeni ve güçlü bir model ortaya koyulmalıdır. Halkın Cumhurbaşkanı'nı doğrudan seçme hakkı ve Cumhurbaşkanı pozisyonunun aktif olması durumu dikkate alınarak yeni bir reform önermek gerekir."

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.