''Erdoğan'dan endişe ediyoruz''

''Erdoğan'dan endişe ediyoruz''

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mayıs 2017 16:37
''Erdoğan'dan endişe ediyoruz''

Belçika'da Fransızca yayımlanan L'Echo gazetesi, Belçikalı yetkililerin 24-25 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan NATO zirvesi öncesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yanlısı miting düzenlenebileceğinden endişe duyduklarını bildirdi.

Hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberinde L'Echo, yetkililerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkeye NATO zirvesinin toplanacağı tarihten bir gün önce gelerek, Brüksel'de miting planladığından şüphe ettiklerini ifade etti.

Gazeteye konuşan kaynaklar, türk yetkililerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Belçika'ya zirveden hemen önce gelmek istediğine dair niyetini beyan ettiklerini öne sürdü.

MAYEUR: BRÜKSEL'DE ERDOĞAN YANLISI MİTİNG DÜZENLENEMEYECEK

Başkent Brüksel'de 'söz konusu sorundan haberdar olunduğunu' belirten L'Echo, yetkililerin buna hazırlandığını ifade etti.

Gazeteye konuşan Brüksel Belediye Başkanı Yvan Mayeur, miting düzenlenmesine şiddetle karşı çıkıyor: "Kararım kesin. Brüksel'de bu ziyaret vesilesiyle Erdoğan'a destek yanlısı toplantı veya eylemlere izin verilmeyecek. Bunu Türk yetkililere bildireceğim. Polisin zaten ABD Başkanı Donald Trump'ı idare etmek zorunda kalacağı bir durumda, Bay Erdoğan'ın Brüksel'de küçük partisini vermesi söz konusu olamaz." ifadeleri ile haddini bir kez daha aştı. 

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.