Erdoğan'dan ayetli mesaj

Erdoğan'dan ayetli mesaj

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Kasım 2016 11:55
Erdoğan'dan ayetli mesaj

Halep'te dün son hastanenin vurulmasının arından oluşan tablo ve insanlığın kanını donduran vahşet görüntülerine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saff Suresi 13. ayeti ile konuşmasına başladı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İSEDAK toplantısında yaptığı konuşmada son bir haftada Halep'teki tüm hastanelerin vurulması ve ortaya çıkan vahşet tablosuna işaret ederek dünya Müslümanlarına mesaj verdi. 

Saff Suresi 13. ayet ile konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: 
"Müslümanlar olarak dünyanın yükünü bizler taşıyoruz. Aklımızın alamayacağı vahşetleri televizyon ekranlarında gördükçe kahroluyoruz. Daha dün yanı başımızda Halep'te son hastanede vuruldu. Suriye ve Irak'taki savaştan kaçan 10 bin çocuğun nerede olduğu bilinmiyor.

'Nasrun minallâhi ve fethun karîb'
Şundan emin olun her şey zıddi ile kamildir. Atalarımız kul sıkışmayınca Hızır yetişmez derler. Yani sıkıntıda olan dara düşen kendisine inanan insanları Yüce Allah darda koymaz. "Nasrun minallâhi ve fethun karîb" (Yardım Allah'tandır ve fetih yakındır).

Müslüman bizler için dua etti
15 Temmuz gecesi neler yaşadığımızı eminim hepiniz duydunuz. Kardeşlerimiz bombalar ve silahlarla taranan millet hiçbir zaman onlardan kaçmadı. Tam aksine üstüne üstüne gitti. Benim milletim şehadeti görüyordu. Karaçi'den Cape Town'dan Endonezya'dan Avrupa'ya kadar milyonlarca Müslüman bizler için dua etti."

 

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.