Eli Böğründe Tarifi: Kahramanmaraş'ın Gizli Hazinesi!

Kahramanmaraş'ın lezzeti eli böğründe yemeği tarifi: Kuzu eti, biber, domates, baharatlarla fırında pişirin, enfes bir lezzetle buluşun! Tarif ve malzemeler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Eylül 2023 11:53
Eli Böğründe Tarifi: Kahramanmaraş'ın Gizli Hazinesi!

ELİ BÖĞRÜNDE NEDİR?

Kahramanmaraş'ın Geleneksel Lezzeti: Eli Böğründe

ELİ BÖĞRÜNDE YEMEĞİ MALZEMELERİ

Eli Böğründe Yemeği Yapmak İçin Gereken Malzemeler

400 Gr kuzu eti (yaprak doğranmış)

4 köy biberi (iri doğranmış)

2 kapya biberi (iri doğranmış)

8-10 adet cherry domates

8-10 diş sarımsak

70 Gr kuyruk yağı

1 tutam tuz

1 tutam kekik

1 tutam kırmızı toz biber

1 tutam pul biber

eli-bogrunde-tarifi-nasil-yapilir.jpg

ELİ BÖĞRÜNDE YEMEĞİ NASIL YAPILIR?

Kahramanmaraş Eli Böğründe Yemeği Tarifi ve Yapılışı

Tarif:

Öncelikle kuzu eti yaprak şeklinde ince ince doğranır.

Köy biberi ve kapya biber iri iri doğranır.

Domatesler isteğe göre ikiye bölünür.

Kuzu eti, köy biberi, kapya biber, cherry domates, kuyruk yağı ve sarımsak fırın tepsisine eklenir.

Üzerine baharatlar eklenir ve fırına verilir.

Taş fırın kullanılıyorsa 15 dakika, elektrikli fırın kullanılıyorsa 20 dakika pişirilir.

Tercihe göre üzerine hamur kapatılır ve 2-3 dakika hamurla pişirilir.

Pişen yemek sıcak bir şekilde servis edilir.

Kahramanmaraş mutfağının enfes lezzeti olan eli böğründe yemeği, aileniz ve misafirleriniz için harika bir seçenek olacak. Şimdi bu lezzetli yemeği yapmak için gerekli malzemelere ve tarife sahipsiniz. Afiyet olsun!

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.