AFAD'ın Yeni Uyarısı: Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Bitlis, Siirt, Muş, Van, Ağrı ve Iğdır Alarmda!

Türkiye, doğal afetlerle ve küresel iklim değişikliğiyle mücadele etmeye devam ederken, AFAD tarafından son uyarı geldi. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Eylül 2023 18:44
AFAD'ın Yeni Uyarısı: Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Bitlis, Siirt, Muş, Van, Ağrı ve Iğdır Alarmda!

Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Bitlis, Siirt, Muş, Van ve Ağrı illerinde AFAD tarafından teyakkuza geçilmiş durumda! Türkiye, doğal afetlerle sık sık karşı karşıya kalan bir ülke olmanın yanı sıra son deprem felaketinin ardından sel ve su baskınları gibi afetlerle mücadele etmek zorunda kalmıştı.

Tüm dünya doğal afetlerle sınanırken, Türkiye'de de iklim değişikliği nedeniyle mevsimlerde sapmalar yaşanıyor. Ardışık sıcak hava dalgaları, birçok şehirde tarihi sıcaklık rekorlarını kırarken ani hava sıcaklık değişiklikleri, gök gürültülü sağanak yağışlar ve sel felaketlerine neden oldu.

diyarbakir-sanliurfa-mardin-batman-bitlis-siirt-mus-van-agri.jpg

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞÜYOR! AFAD'DAN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yayınlanan rapora göre, "Bu gece saatlerinden itibaren 13.09.2023 Çarşamba günü Diyarbakır'ın güneyi, Şanlıurfa'nın güneyi ve doğusu ile Mardin, Batman, Bitlis, Siirt, Muş, Van, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" şeklinde belirtilerek sel uyarısı yapıldı.

KIŞ NE ZAMAN GELİYOR, HAVA SICAKLIKLARI NE ZAMAN DÜŞECEK?

MGM tarafından yapılan açıklamada, "Halen mevsim normallerine yakın seyreden hava sıcaklıklarının, bu hafta sonu Karadeniz üzerinden gelecek serin hava etkisiyle birlikte 10.09.2023 Pazar gününden itibaren iç ve doğu bölgelerinde 4 ila 7 derece azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin edilmektedir. Serin hava etkisi Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgeleri'nde 15.09.2023 Cuma gününe kadar sürecektir" denilerek hava sıcaklıklarında düşüş beklediği ifade edildi. AFAD, sel beklenen illerde yerel yönetimleri uyarırken, vatandaşları da acil durumlar dışında dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.