Elbistan'da Yerinde Dönüşüm: Depreme Karşı Güçlü Konutlar İnşa Ediliyor!

Elbistan'da depreme dayanıklı konutlar için yerinde dönüşüm başlıyor! Yerel firmalarla işbirliğiyle kırsal mahallelerde güvenli yaşam alanları oluşturuyoruz.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ekim 2023 14:43
Elbistan'da Yerinde Dönüşüm: Depreme Karşı Güçlü Konutlar İnşa Ediliyor!

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde kırsal mahallelerde depreme dayanıklı konutların inşası için önemli bir adım atıldı. Bu önemli gelişmeyi hızlandırmak ve vatandaşların taleplerine hızlı çözümler getirmek amacıyla yerel firmaların da dahil edilmesi kararı alındı.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Kahramanmaraş İl Müdürü Ahmet Şahin, Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Paksoy, İMO Elbistan Temsilcisi Özgür İspir, Elbistan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemil Şahin ile müteahhitler ve inşaat mühendislerinin katıldığı toplantıda, kırsal mahallelerdeki depreme dayanıklı konut sorununu çözmek için ortak bir eylem planı oluşturuldu.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, yaptığı açılış konuşmasında, kırsal mahallelerdeki köy konutlarının yapımında süreci hızlandırmak ve depremzedelerin daha hızlı bir şekilde konut sahibi olmalarını sağlamak için ortak bir eylem planı oluşturduklarını ifade etti. Başkan Gürbüz, yerel müteahhitler ve firmalar ile işbirliği yaparak kırsal mahallelerdeki depreme dayanıklı konutları yerinde inşa etmek istediklerini belirtti. Ayrıca, bu proje sayesinde depremzedelerin güvenli ve konforlu yaşam alanlarına kavuşacaklarını vurguladı.

kahramanmaras-elbistanda-yerinde-donusum-depreme-karsi-guclu-konutlar-insa-ediliyor.jpeg

Toplantıda konuşan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Kahramanmaraş İl Müdürü Ahmet Şahin, yerinde dönüşüm projesinde vatandaşlara sunulan hibe ve kredi imkanlarından bahsetti. Şahin, Elbistan'daki konutların yerel firmalar tarafından yapılmasının kentin geleceği açısından büyük önem taşıdığını dile getirerek, projenin sosyolojik, kültürel ve ekonomik yansımalarına dikkat çekti. Yerinde dönüşüm projesinin dünyada eşine benzerine rastlanmayan bir yardım paketi olduğunu ifade etti ve sektörde faaliyet gösteren firmaların Elbistan'daki kırsal mahallelerdeki konut projelerine katkı sağlayabileceğini belirtti. Şahin, bakanlık olarak ödemeleri yapacaklarını ve süreçlerde her zaman destek olacaklarını sözlerine ekledi.

Toplantı, katılımcıların sorularını yanıtlamasıyla sona erdi. Bu önemli adımın, Elbistan'ın geleceğini güvence altına alarak kırsal mahallelerin güvenli ve konforlu yaşam alanlarına dönüşmesine katkı sağlayacağına inanılıyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.