Elbistan Belediye Başkanı Gürbüz, Malazgirt Zaferi'nin Anlamını Yeniden Hatırlattı

Kahramanmaraş'ın Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, tarihin önemli dönemeçlerinden biri olan Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü vesilesiyle anlamlı bir mesaj paylaştı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ağustos 2023 12:28
Elbistan Belediye Başkanı Gürbüz, Malazgirt Zaferi'nin Anlamını Yeniden Hatırlattı

Kahramanmaraş'ın Elbistan Belediye Başkanı Gürbüz mesajında, "Malazgirt Zaferi'nin kahraman komutanı Sultan Alparslan'ı rahmet ve minnetle anıyor, zaferin tarihin akışını değiştirdiği gerçeğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum" ifadelerine yer verdi.

Başkan Gürbüz, mesajında şunları dile getirdi: "Bugün, tarihin dönüm noktalarından biri olan Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz. Sultan Alparslan'ın liderliğinde elde edilen bu zafer, Anadolu'nun kapılarını milletimize açmış, farklı inançları, dilleri ve kültürleri içinde barındıran bu toprakların kardeşliğini temellendirmiştir. Bu zaferle birlikte, tarihin akışı yön değiştirmiş ve bugünkü Türkiye'nin temelleri atılmıştır.

Sultan Alparslan ve kahraman askerlerini, bu zaferin arkasındaki azim ve inançla anıyoruz. Onların vatan ve millet sevgisi, tarihimizdeki en değerli miraslarımızdan biridir. Bizler bugün de aynı ruh ve kararlılıkla birlik ve beraberliğimize sahip çıkıyor, geçmişten aldığımız güçle daha aydınlık bir geleceğe yürüyoruz. Malazgirt Zaferi'nin ışığında, milletimizin birlik ve kardeşliğine kast eden tüm kötülüklerin üstesinden gelmeye devam edeceğimize yürekten inanıyorum.

Bu özel günde, Sultan Alparslan'ı ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ülkemizin birlik ve dirliği için her daim çalışmaya, onların bize miras bıraktığı bu güzel vatanı daha da yüceltmeye devam edeceğiz."

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.