Egemenliğimizi korumak için mücadele veriyoruz

Ulusal bir televizyon kanalında canlı yayına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş milletvekili Mahir Ünal İdlib operasyonunu değerlendirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mart 2020 10:18
Egemenliğimizi korumak için mücadele veriyoruz

Türkiye’nin hem sahada hem masada güçlü bir şekilde yoluna devam ettiğini ifade eden Ünal, “Türkiye buradan geri adım atmayacak” dedi.

Bugün Suriyede olmazsak yarın vatan topraklarına gözlerini dikeceklerini hatırlatan Mahir Ünal, şehit olan askerlere yapılan saldırıya ilişkin şu cümleleri kurdu:

“Türkiye hem sahada hem masada güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor. Şimdi şunu unutmayalım Türkiye Cumhuriyeti devleti kendi caydırıcı gücünü orada göstermiştir. Yapılan kalleşliğe karşı en ağır cevabı vermiştir. Savunma bakanımız açıkladı işte,  yani koordinasyon içerisinde olmamıza ve bizim askerlerimizin bulunduğu yeri karşı tarafa bilgi olarak verilmesine rağmen kalleşçe bir ve saldırıya uğramıştır askerlerimiz ve bunun sonucunda da 33 şehidimiz var.”

BUGÜN SURİYE'DE OLMAZSAK YARIN O SİLAHLAR BİZE DÖNECEK

Saha da olmazsan masada olamazsın diyen Ünal Suriye ve Libya operasyonları için önemli tespitlerde bulundu. Ünal,

“Biz verdiğimiz mücadelenin de farkındayız. Dün Çanakkale neyse dün Çanakkale'de biz kendi sınırlarınızı Toprak bütünlüğümüzü şehirlerimizi korumak için Çanakkale'de hangi mücadeleyi verdiysek bugün aynı bilinç aynı şuurla burada da yine Toprak bütünlüğümüzü sınır güvenliğimizi şehirlerimizi insanımızı ülkemizi egemenliğimizi korumak için aynı mücadeleyi veriyoruz. Bunun altının çizilmesi önemli. Şimdi sahada olmazsanız masada olamazsınız. Hani diyorlar ya Türkiye neden İdlib’te Türkiye neden Libya'da Türkiye Libya'da sahada olduğu için masada mavi vatanla ilgili haklarını koruyabiliyor. Türkiye İdlib'te olduğu için masada sınır güvenliğini toprak bütünlüğünü bölgesi konuşabiliyoruz. Eğer bölgede bir dizayn yapılırken, bölgede bir süre sonra silahların size çevrilme ihtimali varken siz sahada ve masada olmazsanız bir süre sonra o namlular size döner. Sizin topraklarımıza döner ve sizi tehdit etmeye başlar. Siz bugün İdlib’i konuşurken Afrin’i konuşurken Resulaynı konuşurken bir de bakmışsınız ki Hatay’ı konuşmaya Anteb’i konuşmaya Kilis’i konuşmaya  Urfa'yı konuşmaya başlamışsınız. biz İdlib’i mi konuşacağız afrin'i Telabyat’i Resulayn’ı mı konuşacağız yoksa Allah korusun Hatayı Anteb’i Urfa'yı Kilis'i mi konuşacağız. bizim şu anda İdlib’te olmazsak bugün hem sahada hem masada orayı konuşmazsak yarın bunlar silahları bize çevirirler ve biz bir anda Allah korusun bize Hatay’ı tartışmaya başlarız. Şehidimizin annesine attığı mesaj vardı ya, şehidimiz ne diyordu mesajında; ‘Anne burada olmamız neden İdlibte olduğumuzu soranlara söyle, tam da olmamız gereken yerdeyiz’ diyordu ya şehidimiz. Şu an tam da olmamız gereken yerdeyiz ve Türkiye buradan geri adım atmayacak.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.