Hüseyin Yılmaz

Hüseyin Yılmaz

Düşünmez miyiz?

Onlar Kur’an(’ın söyledikleri) üzerinde düşünmezler mi? Yoksa kalpler(inin) üzerinde kilitler mi var? (Muhammed/24)

Kıyamet günü bütün dehşetiyle gelir. Hesap için herkes toplanır.

Kur'an-ı Kerim'i okuyup onu “hayat kullanım el kılavuzu” olarak kabul edip amel eden kimse huzura getirilir. Kur'an onu tanır. Hemen yanına gelir ve o kimseye sahip çıkarak:

— Ey Rabbim! Onu en güzel bir şekilde giydir, der. Bunun üzerine o kimseye şeref tacı giydirilir.

Kur'an yine:

— Ey Rabbim! Ona lütuf ve ihsanını daha da artır, der. Hemen o kimseye şeref elbisesi giydirilir.

Sonra yine Kur'an:

— Ey Rabbim!! Ondan razı ol, hoşnut ol, der. Allah da o kimseden razı ve hoşnut olur ve ona:

— Dünyada okuduğun gibi Kuranı Oku ve yüksel, denilir. O kimse de okur. Okudukça derecesi yükselir.

(Tirmizî, Sevabü'l-Kur'an, 18)

RABBİNİ TANI

Allah hüküm ve hikmet sahibidir.

Allah kendisinden başka hiçbir ilâhın olmadığına şehadet etmiş (bildirmiş)tir. Melekler ve (adaletli) ilim sahipleri de dosdoğru (bu gerçeğe iman ve ikrar ile şehadet ettiler). O’ndan başka ilâh yoktur. O, mutlak galip, hüküm ve hikmet sahibidir. (Al-i İmran/17-18)

OKUNMAMIŞ ÜÇ MESAJINIZ VAR

Rahman ve Rahim Allah’ın Adıyla

· O gün (kıyamet)te herkes, (dünyada) yaptığı her hayrı hazır bulacak, işlediği her türlü kötülüğü de… (Ama insan) işlediği (kötülük) ile kendi arasında uzak bir mesafe bulunmasını (onu görmemeyi) arzu edecek. Allah, sizi (azabını hak etmeyesiniz diye) kendisine (karşı gelmekten) sakındırıyor; Allah kullarına karşı çok şefkatlidir. Al-i İmran /30

· İyilik edenler ve iyi davrananlara daha güzeli ve ziyadesi vardır. Onların yüzlerini (kendilerini mahcup edecek) ne bir toz (leke) ne de bir hakirlik kaplar. İşte onlar cennet ehlidirler, onlar orada ebedî kalacaklardır. Yûnus/ 26

· Kötülük (günah) kazan(ıp da onları önemsiz say)anların cezası, yaptıkları kötülük kadardır; kendilerini de bir hakirlik (zillet) kaplayacaktır. Onları Allah’(ın azabın)a karşı hiçbir koruyucu yoktur. Onların yüzleri, sanki gecenin karanlık bir parçasıyla örtülmüştür. İşte onlar cehennem ehlidirler, orada ebedî kalacaklardır. Yûnus/27

YAŞAYAN KUR’AN: Hz. MUHAMMED(SAV)

O’NDAN (SAV) BİZE

· Abdullah bin Mes’ud (ra) rivayetle Rasulullah (sav) şöyle buyurdu:

“Kul kıyamet gününde şu beş şeyden hesaba çekilmedikçe iki ayağı Rabbinin huzurundan ayrılmaz: Ömrünü nerede harcadığından, gençliğini nerede eskittiğinden, malını nereden kazanıp nereye harcadığından ve ilmi ile ne şekilde amel ettiğinden” (Tirmizi)

· Ebu Hureyre (ra) rivayetle Rasulullah (sav) şöyle buyurdu:

“İnsanlar kıyamet gününde üç sınıf halinde haşredilirler. Bir sınıf yaya, bir sınıf binekli ve bir sınıf da yüzüstü olur.” Rasulullah (sav)’e

“Ey Allah’ın Rasulü! Yüzüstü olacağını bildirdiğin insanlar, yüzlerinin üstüne nasıl yürüyeceklerdir?” denildi. Rasullullah (sav) de şöyle buyurdu:

“Onları ayakları üstüne yürüten yüzleri üstünde de yürütmeye kadirdir. Onlar yüzleri ile bütün çıkıntılardan ve dikenlerden kendilerini korumuyorlar mı?” (Tirmizi)

· Abdullah bin Amr bin As (ra) rivayetle Rasulullah (sav) şöyle buyurdu:

“Havz’ım bir aylık yol uzunluğundadır. Suyu sütten daha beyazdır. Bu suyun kokusu, miskin kokusundan daha hoştur. İbrikleri gökteki yıldızlar gibidir. (gökteki yıldızlar sayısıncadır) Kim ondan içerse bir daha asla susamaz.” (Buhari ve Müslim)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.