Dünya Deyrizor’daki savaşa hazırlanıyor

Rusya destekli Esed güçleri, Suriye’nin petrol zengini kenti Deyrizor’a 16 kilometreye kadar yaklaştı. ABD’nin arkasında olduğu PYD terör örgütü de Fırat’ın doğusundan şehre yaklaşmaya devam ediyor. Yerel kaynaklar, Rakka güneyi Madan bölgesi, Sukna-E...

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Eylül 2017 11:50
Dünya Deyrizor’daki savaşa hazırlanıyor

Rusya destekli Esed güçleri, Suriye’nin petrol zengini kenti Deyrizor’a 16 kilometreye kadar yaklaştı. ABD’nin arkasında olduğu PYD terör örgütü de Fırat’ın doğusundan şehre yaklaşmaya devam ediyor. Yerel kaynaklar, Rakka güneyi Madan bölgesi, Sukna-El Şolah güzergahı ve Himeyme yönünde Rus, Esed ve İranlı Şii grupların ilerleyişinin sürdüğünü belirtti.

24 Bin kişilik güçle üç koldan saldıran Rusya, Esed ve İran destekli Şii gruplar, Suriye’nin doğu illerinden Reyrizor merkezine 16 kilometreye kadar yaklaştı. Şehir merkezinde Matar Deyr Ez Zor ve Cura bölgelerini kontrol altında tutan Sureyi rejimi son 3 günde 18 kilometre ilerledi.

Şeni Şafak gazetesinin haberine göre gazeteye bilgi veren Deyrizor heyeti Başkanı Ebi İsmet, Rakka güneyi Madan bölgesi, Sukna-El Şolah güzergahı ve Himeymim yönünde Rus, Esed ve İranlı Şii grupların ilerleyişinin sürdüğünü belirtti. Ebi İsmet, DEAŞ mevzilerinin karadan ve havadan olağanüstü bombardımana tutulduğunu ve en fazla ilerlemenin Şolah istikametinde gerçekleştiğini de kayedtti.

FIRAT SINIR HATTI NE DURUMDA?

Rejimin bölgedeki son ilerlemesine dair değerlendirmelerde bulunan Ebi İsmet, Fırat’ın doğusunda PYD ve ABD’nin batısında ise rejim güçlerinin konuşlandırılması ekseninde deklare edilmemiş bir anlaşma bulunduğunu iddia etti. Bölgenin Ortadoğu’nun en verimli petrol zerevine sahip Deyrizor’dan iki tarafındna da vazgeçemeyeceğini söyleyen Ebi İsmet, “PKK-PYD’nin Fırat’ın doğusundaki hakimiyeti önümüzdeki günlerde daha da netleşecek” diye konuştu. Bu kapsamda ABD ve PYD’nin Haseke Şeddadi bölgesinden geniş çaplı operasyona hazırlandığını belirten Ebu İsmet, bölgenin en stratejik noktası Meyadin Kasabası’nın da iki taraf için büyük önem arz ettiğini sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.