Dulkadiroğlu’nda mavi kapaklar tekerlekli sandalyeye dönüştü

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın oluşturduğu engelliler masası geri dönüşüm projeleri kapsamında 400 tekerlekli sandalyeyi engellilerle buluşturdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Eylül 2019 10:14
Dulkadiroğlu’nda mavi kapaklar tekerlekli sandalyeye dönüştü

Ortaya koyduğu tüm projelerde engellileri pozitif ayrımcılık uygulayan Dulkadiroğlu Belediyesi, bu hizmetlerin eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi adına Belediye Başkanı Necati Okay’ın talimatıyla engelliler masasını oluşturdu. Engelli bir personelin görevlendirildiği masada engellilerle ilgili sorunların çözüme kavuşturulması hedefleniyor.
Belediyenin engellilere yönelik ortaya koyduğu sosyal projeleri de takip eden engelliler masası mavi kapak projesiyle yaklaşık 400 tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.
dulkadiroglu’nda-mavi-kapaklar-tekerlekli-sandalyeye-donustu1.jpg
TONLARCA KAPAK SANDALYEYE DÖNÜŞTÜ

Engelliler Masası’nda görevli personel Oktay Uzunca, son olarak 35 çuvaldan oluşan 390 kilo mavi kapağı yeni tekerlekli sandalyeler için sanayi sitesindeki geri dönüşüm tesisine teslim etti. Çuvaldan çıkardığı kapakları elleriyle banda döken Uzunca, kampanyaya belediye dışında diğer kurum çalışanı ve esnafın da destek verdiğini söyledi. 2 yılda tonlarca mavi kapak topladığını ve bunlarla yaklaşık 400 tekerlekli sandalye aldıklarını kaydeden Oktay Uzunca, şunları söyledi:

dulkadiroglu’nda-mavi-kapaklar-tekerlekli-sandalyeye-donustu2.jpg

"Masamız gereği yapmış olduğumuz işlerden gurur duymaktayım. Tüm duyarlı vatandaşlarımız ve Dulkadiroğlu Belediye personelimizce toplanmış olan kapaklarımızı geri dönüşümle manuel tekerlekli sandalyeye çeviriyoruz. Sandalyeleri ise engelli, yaşlı ayırt etmeden ihtiyacı olan her vatandaşımıza hediye ediyoruz. Bu süre, yaklaşık 2 yıldır devam etmekte. Şu ana kadar 400'e yakın sandalye vermiş bulunuyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Necati Okay başta olmak üzere tüm birim müdürlerimize, Dulkadiroğlu Belediyesi personeli ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.