Dulkadiroğlu’nda 7 yılda çok şey değişti

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, tamamlanan ve devam eden projeleri anlatarak, “Dulkadiroğlu’nda 7 yılda çok şey değişti” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Aralık 2021 08:49
Dulkadiroğlu’nda 7 yılda çok şey değişti

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, 7 yıllık hizmet süresinde ortaya koyduğu projeleri anlattı. Bu projelerle Dulkadiroğlu’nun çehresinin değiştiğini dile getiren Başkan Okay, çalışmaların büyük bir özveriyle devam ettiğini dile getirdi.

HABERİN FOTOĞRAFLARI

İlk olarak toplu konut projesine değinen Başkan Okay, son günlerde bazı üyelerin ifade ettiğinin aksine projede her hangi bir aksaklık yaşanmadığını ve çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.
Yenikent projesinde inşaat çalışmalarının yanı sıra alt yapı çalışmalarının da aynı anda sürdüğünü aktaran Başkan Okay, şunları dile getirdi: “Bölgemizin ihtiyacı doğrultusunda maliyetleri açısından Türkiye’ye örnek olacak bir toplu konut projesine imza attık. 2017 yılında ilan ettiğimiz ve çalışmalarına 2018 yılı içerisinde başladığımız bu projemiz maliyet açısından örneği olmayan bir projedir. İnşaat sektöründe artan maliyetleri üyelere yansıtmadan, belediye şirketimizle karsız olarak bu çalışmayı yapıyoruz. Vatandaşımız ortalama 115 Bin TL ile burada ev sahibi oldu. Sosyal medya aracılığıyla yada inşaat alanına gelerek kendini ifade eden arkadaşlarımızın aksine burada çalışmalar durmadı ve özveriyle devam etmektedir. Bugünün şartlarında dahi bir aksama yaşanmadan bu çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. 12 blokta tüm çalışmalar tamamlanmış durumda. 12 blokta ise yüzde 90 oranında çalışmalar tamamlandı. Geri kalan kısımlarda ise karkas yapı tamamen bitirildi. Detay çalışmalar hızla devam ediyor. Biz bu projenin takipçisiyiz, proje ile ilgili bütün detayları hassasiyetle takip ediyoruz. Vatandaşlarımız bu noktada rahat olsunlar. En kısa sürede onları evlerine kavuşturmak için çalışıyoruz.”
Devam eden projeler ile ilgili de konuşan Başkan Okay, sözlerini şu başlıklar altında sürdürdü

BUNGALOV EVLERİN ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

“Merkeze 15 dakika mesafede Yedikuyular Kayak Merkezi civarında Yalnız Ardıç Mesire alanı inşaatımız büyük bir hızla devam etmektedir. Toplam 500 dönüm alan üzerine kurduğumuz mesire alanımız içerisinde 30 adet Bungalov ev, kır kahvesi, seyir terası, spor tesisleri ve piknik alanları mevcut.”

YÜZME SPOR KOMPLEKSİ İNŞAATI DEVAM EDİYOR

“Bölgemizi modern sosyal tesislerle donatma adına başlattığımız proje kapsamında toplam alanı 6 bin 300 metrekare olan kapalı yüzme havuzu ve spor komplesini projelendirdik. Doğukent mahallemizde inşaatına başladığımız bu tesisimiz de bölgeye hitap edecek kapasitede ve donanımda olacak. Şuanda inşaat çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor.”

DİVANLI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

“İlçemiz Kahramanmaraş’ın eski mahallelerinin bulunduğu bir alanda yer almaktadır. Bu durum önemli bir kentsel dönüşüm çalışmasını da zorunlu kılmaktadır. Biz imkanlarımız ölçüsünde bu hususta çalışma yapmak üzere bir proje başlattık. Şuanda bu proje büyük bir özveriyle devam etmektedir. Divanlı mahallemiz ve çevresinde yapmayı planladığımız bu dönüşümün örnek olacağını düşünüyoruz. Bu noktada yapılması planlanan tüm projelere de destek veriyoruz.”

GAZİPAŞA GENÇLİK MERKEZİ

“Kahramanmaraş’ın ve bölgenin en büyük gençlik merkezini ilçemize kazandırdık. Bu gençlik merkezimize olan ilgi bizi cesaretlendirdi ve Gazipaşa Gençlik Merkezi inşaatına başladık. Toplam kapalı alanı 2 bin metrekare alan gençlik merkezi inşaatımızı tamamladık. İç detaylarını ve dersliklerini de tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz.”

TARİHİ SOKAK İYİLEŞTİRME PROJESİ VE KONAK RESTORASYONLARI

“İlçemizin turizm anlamında gelişmesi ve kendisine düşen payı alması adına göreve geldiğimiz günden bu yana bir çok çalışma yaptık. Bu çalışmaların başında da tarihi kentsel dönüşüm gelmektedir. Tarihimizi ve kültürümüzü yansıtan konaklarımızı bir bir restore ederek turizme kazandırdık. Bu konaklarımızın içerisini de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekecek şekilde donattık. Mutfak Müzesi, Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi, Dulkadiroğlu Konağı ve Maraş Araştırmalar Konağı bunların başında gelmektedir. Ayrıca Bahtiyar Yokuşu projemizin üçüncü etap çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Birinci ve ikinci etabını tamamladığımız bu projemizde üçüncü etap çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Bu alanda toplamda 50 adet restorasyon ve cephe yenileme projesi gerçekleştirdik.”

KAHRAMANMARAŞ TURİZM’İNE ALT YAPI OLUŞTURDUK

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, ortaya koydukları konak restorasyonları ve müze çalışmalarıyla turizme alt yapı oluşturduklarını söyledi. Başkan Okay, pandemi sürecinden sonra turizm konusunda büyük hareketlilik beklediklerini ifade etti.

Kahramanmaraş’ın turizm alanında gelişmesi ve dünyaya açılması adına çalışmalar yapan Dulkadiroğlu Belediyesi, şehrin en büyük zenginlikleri arasında yer alan konakları restore ederek turizmin hizmetine sundu. Bu konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Necati Okay, ortaya konan çalışmaların turizmin alt yapısını oluşturduğunu kaydetti.

Kahramanmaraş’ın turizm pastasından hak ettiği payı alması adına gerekeni yapacaklarını hatırlatan başkan Okay, yapılan çalışmaları şu şekilde özetledi: “Kahramanmaraş’ın tarihini ilçemizde barındırıyoruz. Büyük bir hazine olarak gördüğümüz bu tarihi ayağa kaldırmak adına çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda birçok konağı restore ederek turizmin hizmetine sunduk. Restore ettiğimiz konakları müze olarak planladık ve değerine değer kattık. Mutfak Müzesi, Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi, Dulkadiroğlu Konağı ve Maraş Araştırmalar Merkezi konak standartlarında hizmet vermektedir. Bunlardan daha önemlisi de Bahtiyar Yokuşu’dur. Bu alanda 17 adet konağı restore ederek hizmete sunduk. Sokakları baştan sona yenileyerek o eski tarihi önemine kavuşturduk. Şehrimize gelen turistlerin mutlaka uğradığı bir yer haline geldi. Tabi biz Bahtiyar Yokuşu’nu 1-2 ve 3 olmak üzere planladık. Bahtiyar 1 çalışmamız tamamlandı. Bahtiyar 2 çalışmalarımız da son aşamaya gelmiş durumda. Bahtiyar 3 projemizde Şıh Cami’nden Kanlıdere’ye doğru inen bir yoldur. Bu çalışmaları da tamamlayarak Bahtiyar Yokuşu projemizi tamamlayacağız. Yeni bir proje hazırladık. Hatuniye Cami’nden başlayacak bir projemiz var. Yaklaşık 400 metre uzunluğunda bir sokağı daha restore ederek turizmin hizmetine sunacağız. Bu sokak içerisinde yaklaşık 11 tescilli konak var. Bu proje ile ilgili inşaat çalışmaları için hazırlık yapıyoruz. Bu projeyle Dulkadiroğlu’na ve Kahramanmaraş’a bir turizm değeri daha katacağız. Şehrimize gelen turistlerin gezip görebileceği yerler oluşturuyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız büyük bir özveriyle devam edecek.”

DULKADİROĞLU’NDA SOSYAL TESİS ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Dulkadiroğlu Belediyesi’nin çok amaçlı olarak planladığı sosyal tesis çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bölgesine 29 adet sosyal tesis kazandıran Dulkadiroğlu Belediyesi, 6 adet sosyal tesisin de inşaatını sürdürüyor.

Bölgesine 19 adet çok amaçlı sosyal tesis, 2 adet sağlık merkezi, 2 adet vakıf ve kuran kursu, 2 adet güreş sahası, 2 adet kapalı semt Pazar yeri, 2 adet gençlik merkezi kazandırarak hizmete sunan Dulkadiroğlu Belediyesi, 6 adet projenin tamamlanması içinde yoğun çaba harcıyor.

Göreve geldiklerinde Dulkadiroğlu ilçesinin sosyal tesis bakımından çok eksiği olduğunu aktaran Belediye Başkanı Necati Okay, ilk iş olarak bu eksikleri gidermek için çalışma başlattıklarını hatırlattı. Şuan gelinen noktada bu eksikliğin ortadan kalktığını dile getiren Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Sosyal belediyecilik alanında ilçemize çok önemli kazanımlar sağladık. Bu kazanımların başında da çeşitli sosyal tesisler gelmektedir. Bu sosyal tesisler şuanda ilçemize çeşitli konularda hizmet vermektedir. Örneğin bölgemize kazandırdığımız 19 adet sosyal tesis düğün salonu, taziye evi, etüt merkezi, toplantı ve çeşitli faaliyetler için aktif olarak kullanılıyor. Bunun yanı sıra bölgemize sağlık merkezi, vakıf ve kuran kursu, spor sahaları, Pazar yerleri, gençlik merkezleri gibi sosyal tesislerde kazandırdık. Onlarda şuanda aktif olarak hizmet vermekteler. Göreve geldiğimizde büyük eksiklik olan bu konuda çok önemli çalışmalar yaptık. Hamdolsun şuanda bölgemizde bu alanda eksiklik kalmadı. Şuan devam eden projelerimiz var. Bu projelerin de tamamlanmasıyla ilçemiz sosyal tesis bakımından zengin bir bölge haline gelecektir.”

BAŞKAN OKAY’DAN DULKADİROĞLU’NU KARIŞ KARIŞ SARAN HİZMET

Yaz başında asfalt, stabilize yol ve kilit parke yol yapımı konusuna ağırlık vereceğini açıklayan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, yoğun bir çalışmanın ardından gelinen noktayı açıkladı. Başkan Okay, ilçesini karış karış gezdiğini ve yapılan çalışmalarla Dulkadiroğlu’nu nakış nakış işlediklerini söyledi.

Bu yıl yaz sezonunu sıcak asfalt, stabilize yol ve kilit parke yol çalışmasıyla yoğun bir şekilde geçirdiklerini anlatan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, yapılan çalışmaları metrekare olarak dile getirdi. Bu sezon ilçe geneline toplamda 505 bin 512 metrekare sıcak asfalt, 73 bin 435 metrekare kilit parke ve 890 bin 46 metrekare de stabilize yol açma çalışması yapıldığını ifade eden Başkan Okay, yoğun kış aylarına kadar bu çalışmaların devam edeceğinin altını çizdi.

Bu noktada ilçe genelinde ortaya koydukları çalışmanın önemine değinen Başkan Okay, vatandaşların ayağını çamurdan kesme adına yaptıkları çalışmaların artarak devam edeceğini kaydetti.

Gelişen ve büyüyen bir ilçe olduklarını hatırlatan Başkan Okay, yeni yerleşim alanlarında alt yapı ve hizmet ihtiyacının ortaya çıktığını söyledi.

Bu ihtiyaçlara cevap verme adına gece gündüz çalıştıklarını kaydeden Başkan Okay, Dulkadiroğlu ilçesinde yaşayan her bir bireyin eşit hizmet alması adına çaba harcadıklarını belirtti.

DOĞUYA DOĞRU GELİŞİMİN ÖNÜNÜ AÇTIK

İlçesini her alanda kalkındıracak projelere imza attığını ifade eden Başkan Okay, şunları dile getirdi: “Büyükşehir olduğumuzda ilçe sınırlarımız şehrimizin doğu kısmını oluşturdu. Tüm dünyada şehirlerin batıya doğru büyüdüğü düşüncesiyle Dulkadiroğlu’nun gerekli büyümeyi sağlayamayacağı düşünüldü. Ancak biz ortaya koyduğumuz projelerle, ilçemizin hem ekonomik, hem sosyal hem de kültürel açıdan gelişmesine ve büyümesine katkı sağladık.”

ULAŞIM KONUSUNDA ÇOK HASSASIZ

Göreve geldiklerinde ilçenin en önemli sorunun özellikle kırsal mahallelerle şehir merkezi arasındaki ulaşım olduğunu aktaran Başkan Okay, “Bu sorunu ortadan kaldırma adına çok önemli çalışmalar yaptık. Hem büyükşehir belediyemiz hem de bizler kırsal mahallelerimizin ulaşımını rahatlatma adına çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımızı da yoğun bir şekilde sürdürmekteyiz. Bu yaz başında çok yoğun bir şekilde sıcak asfalt ve kilit parke yol çalışması yapacağımızı açıklamıştık. Geldiğimiz noktada ilçemizde ihtiyaç duyulan alanlara çok yoğun bir çalışma yaptığımızı görüyoruz. Bu çalışmalarımız mevsim şartlarının el verdiği sürece devam edeceğini belirtmek istiyorum. Yine 2022 yazında da aynı şekilde yoğun bir çalışma yapacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Okay, son olarak vatandaşların talep ettiği alanlarla alakalı ekiplerin çalışma yaptığını hatırlatarak şunları söyledi: “Tabi ki bu yoğun çalışmalarımız içerisinde henüz ulaşamadığımız alanlarımız vardır. Bunları tamamlamak için de ekiplerimiz çalışıyor. İnşallah vatandaşlarımızın taleplerini de yerine getireceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.