Dondurma ile sütün özdeşleştiği yer Maraş

Yaşar İce Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Kanbur, Dondurma festivalinin şehre değer katacağını ve uluslararası arenada tanınırlığı arttıracağını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ekim 2019 10:20
Dondurma ile sütün özdeşleştiği yer Maraş

DONDURMA FESTİVALİ YAPILMALI MI, ŞEHİR İÇİN GEREKLİ Mİ?

Bizim şehrimiz dondurma şehri. Dünyada sadece iki şehre özgü bir Maraş birde roma dondurması var. Biz ailemizin dördüncü kuşak dondurmacısı olarak başta şehrimizi temsil etmek adına başka ülkelerde de festivallere katılıyoruz, şehrimizi temsil ediyoruz. Maraş dondurmasının bilinirliğini artırmak adına yetişmeye çalışıyoruz. En son Amerika ve Avusturya’ da yapılan festivallere katıldık. Şehirde yapılacak dondurma festivali olmasa, olmazlarımızdan olmalı,  Bizim halkımız yaşamalı ve görmeli, Onların objektif yorumu önemli. Şehre daha çok değer katacağına inanıyorum ben. Herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. böylelikle hem şehrin bilinirliğini artıracağız hem de buralara biri geldiği zaman birbirlerine önerilerde bulunacaklardır. Görmekle gezmek farklı kavramlar. Gelen misafir burada o atmosferi tadacak ki doğru anlatımda bulunacak.

yasan-kanbur.jpg

DONDURMA FESTİVALİNİN ŞEHİR EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORMUSUNUZ?

Bizim şubemize tur şirketleri dünyanın her yerinden farklı uyruklu insanları getiriyor. Bu durum ise şehre döviz girdisi sağlıyor. Çark dönmesi ve yararlanılması için güzel fırsatlar bunlar. Gelen döviz girdilerimizle yatırımlarımızın hepsini şehrimize yaptığımızdan dolayı dışarıdan gelen para olduğu gibi şehir halkına yansıyor. Böylelikle insanların yatırım anlamında dışarıya gittiğinde, buraya gelen turistlerin tekrardan ülkelerine ve şehirlerine döndüğünde bıraktığımız intiba pozitif olursa, şehir firmalarının uluslararası arenada yapılacak olan yatırımların önünü açıyor. Bilinirliğimize pozitif anlamda katkı sağlıyor. Şuan ki konjonktürde bu dondurmayı her yere ulaştırmak zorundayız. Sadece şehrin sınırlarında kalmamalı. Buraya gelen insanların dondurmayı tüketmesi sonucunda dışarıya açılmak gerekecek ve bunun içinde tanınırlığa ihtiyaç olacak. İsim önemli değil ama biz dondurmayı ne kadar benimsetirsek bunu yapmak isteyen herhangi bir firma bu bayrağı alır ileriye taşıyarak şehrin ekonomisine önemli ölçüde getiri sağlar. Böyle festivallerde de doğru anlatabilirsek, devlette önümü açarsa yapacağımız yatırımlarda teşvikler artarsa bu teker iyi döner. Bu durumdan herkes istifade eder. Birkaç firma değil bu yükü kim taşıyabilecekse her şekilde memleket kazanacaktır. Devletimizin sesimizi duyarak bizim şehrimizi görmesi gerekiyor. Burası bir dondurma şehri, bu alanda turizmi hareketlendirecek yönlendirmeler yapılmalı. 

yasar-ice1.jpg

ŞEHİRDE KÜÇÜKBAŞ TEŞVİĞİNİN DESTEKLENMESİ VE YATIRIMCININ BU TARAFA YÖNELTİLMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORMUSUNUZ?

Yaz aylarında olabildiğince keçi sütü bulmak güçleşiyor. Bunun yetiştiriciliğini yapmak ciddi bir külfet ve maliyet getiriyor. Böyle olunca da teşvikinden faydalanmak ve bu tesisleri büyütmek hem şehrimiz için hem vatandaşlarımız için hem süt tüketimini dengelemek için yola çıkarak yurdun tüm kesimi bundan çok faydalanacaktır. Bu şehrin reklamı diğer şehirlerin ki gibi değil. Herkes biliyor ki bugün dondurma ile sütün özdeşleştiği yer Kahramanmaraş. İnsanlar bunun bilincinde. Bunu doğru duyurursak birçok yere ulaşırız. Devlet teşvikler konusunda Kahramanmaraş’a yardımcı olursa tekrar ele alıp gözden geçirdiğimiz takdirde daha olumlu sonuçlar elde edebiliriz. Bu konuda bize güven tam. Hem keçi sütü hem Dondurmanın bilincinde toplum. Birçok firmamız var. Herkes kendi reklamını yapmak istiyor. Bu durum tüm şehrin yararına olacak.

YAŞAR İCE’I TANIYABİLİR MİYİZ?

Yaşar Ice olarak bayileşme çalışmaları yapıyoruz. MADO’dan taze dondurma şeklinde bir tık ayrılıyor. İnsanların yeme kültürü çok değişti. Dondurmayı sevdirebilmemiz için dondurma konusunda inavosyona gitmemiz gerekiyor. Dondurmanın ilk halini toplumun her kesimiyle buluşturmak istiyoruz. Bundan faydalanmamız için mağazamızın içinde üretim kattık. Talepler iyi, şubeleşmek adına talepler var. Yurtdışına açmak istiyoruz. Tüketiminin artacağını düşünüyoruz. Dünyada her şey değişiyor. Yeme içme kültürü değişiyor, ürünün şekli değişiyor. Duruma bizim de ayak uydurmamız gerekiyor. Bu yüzden Yaşar İce olarak böyle yola çıktık. Daha iyi yerlere geleceği temennileri içerisindeyiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.