Doğayla İç İçe Yaşam: Dulkadiroğlu'nda Bin Dönümlük Yeşil Alan!

Dulkadiroğlu'na Bin Dönümlük Yeşil Alan Müjdesi! Başkan Okay, şehrin merkezine yakın bir alana bin dönümlük park inşa edeceklerini açıkladı. Parkta seyir kulesi, bisiklet yolları, piknik alanları ve daha fazlası olacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mart 2024 14:08
Doğayla İç İçe Yaşam: Dulkadiroğlu'nda Bin Dönümlük Yeşil Alan!

Kahramanmaraş'ın merkez Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, ilçeye kazandırdığı ve kazandıracağı yeşil alan projelerini anlattı.

Geçtiğimiz iki dönemde Yalnız Ardıç Millet Bahçesi, Doğal Yaşam Parkı ve Heyecan Bahçesi gibi büyük projelere imza attıklarını dile getiren Başkan Okay, yeni dönemde de iddialı bir proje ortaya koyduklarını aktardı.

BİN DÖNÜMLÜK YEŞİL ALAN PROJESİ

Başkan Okay, yeni projenin detaylarını şu şekilde paylaştı:

“Göreve geldiğimiz günden beri Dulkadiroğlu'nun doğal güzelliklerini ortaya çıkarmak için büyük bir gayret gösteriyoruz. Şehir merkezine yakınlığıyla büyük bir avantaj sunan orman alanlarını Orman Bölge Müdürlüğümüz ile işbirliği içerisinde en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Doğal yapıya zarar vermeden, hemşehrilerimizin keyifli vakit geçirebileceği alanlar inşa ederek hizmete sunuyoruz.

Bu kapsamda ilk olarak 100 dönümlük Doğal Yaşam Parkı'nı tamamladık. Ardından Doğal Yaşam Parkı ile bağlantılı olan Heyecan Bahçesi'ni de hizmete sunduk. Son olarak 400 dönümlük Yalnız Ardıç Millet Bahçesi'ni de tamamlayarak halkımızın kullanımına açtık. Millet bahçemiz içerisinde çeşitli sosyal aktivite alanları, konaklama ve barınma imkanları mevcut. Şehir merkezine olan yakınlığı ve yüksek rakımı burayı oldukça cazip kılıyor.

yeniden-dulkadiroglu.jpg

Yeni dönemde de bu projelerimizden edindiğimiz tecrübeyle toplamda bin dönümlük bir alanda çalışma yapmayı planlıyoruz. Bu amaçla gerekli görüşmeleri tamamladık. Diğer sosyal alanlarımızda olduğu gibi bu alanda da seyir kulesi, yürüyüş ve bisiklet yolları, piknik alanları ve bir tesisi hemşehrilerimize kazandırmış olacağız.”

DULKADİROĞLU YEŞİL ALANLARA DOYUYOR

Başkan Okay'ın açıklamaları doğrultusunda Dulkadiroğlu'nda yeşil alan miktarında kayda değer bir artış yaşanacağı öngörülüyor.

Bin dönümlük yeni yeşil alan projesi tamamlandığında, Dulkadiroğlu kişi başına düşen yeşil alan miktarında Türkiye ortalamasının üzerine çıkacak.

Bu durum ilçenin daha yaşanabilir bir kent haline gelmesine katkıda bulunacak.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.