Devlet Bahçeli yeni kabinede yer alacak mı?

Cumhur İttifakı'nın seçim zaferinden sonra kabine çalışmaları da başladı. MHP Lideri, kabinede yer almayı net bir dille reddetmişti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Haziran 2018 10:12
Devlet Bahçeli yeni kabinede yer alacak mı?

24 Haziran seçimleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhur İttifakı'nın zaferiyle sonuçlandı. Sonuçlarda MHP'nin oyları da dikkat çekici. Yüzde 11,1 oranıyla Meclis'e 49 milletvekili sokmayı başaran MHP, kabinede yer almama konusunda kararlı.

Teklifi kabul etmeyecek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı teklifine sıcak bakmadığını kabinede de yer almayacağını söylemişti.

Kilit parti konumuna geldi

AK Parti'nin 295 sandalyeye sahip olduğu 27. Dönem Meclisi'nde basit çoğunlukla karar alınabilecek oylamalarda 301 olan salt çoğunluğun oluşabilmesi için MHP kilit parti konumuna geldi. Yeni sistemde hükümeti Meclis'ten bağımsız olarak istediği gibi kurma hakkı bulunan Cumhurbaşkanı'nın, yürütmenin başı olarak, Meclis'ten destek isteyeceği yasama oylamalarında MHP'nin 49 milletvekiliyle sağlayacağı destek, "olmazsa olmaz" hale geldi.

Ana kadrosunu parlamentoya taşıdı

Bahçeli, seçimde 35 milletvekilinden 22'sini aday gösterdi ve bunlardan sadece 7'sini parlamentoya taşıyamadı. Çoğu kurmay ekibi olan 15 milletvekili Meclis'e yeniden girdi. Osmaniye'de iki vekilliği bire düştü, bu nedenle Ruhi Ersoy bu kez seçilemedi. Ancak çoğu AK Parti'nin oy kaybı yaşadığı 13 ilde yeni milletvekilliği aldı. Parti teşkilatlarının ağırlığı ilk kez MHP'nin Meclis kadrosuna bu denli yansıdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.