Derdimiz insan ve insanın ihtiyaçları

İnsan ve Medeniyet Hareketi’ne Kahramanmaraş İl Başkanı olarak seçilen, Kahramanmaraş’ın tanınan isimlerinden olan Mehmet Akpınar, göreve başladıkları günden bu güne birçok sosyal projeye imza attıklarını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Temmuz 2020 09:14
Derdimiz insan ve insanın ihtiyaçları

İnsan ve Medeniyet Hareketi Kahramanmaraş İl Başkanı olan Mehmet Akpınar, İnsan ve Medeniyet Hareketi’nin nereden geldiğine ve neler yaptıklarına ilişkin özel açıklamalarda bulundu.

Akpınar; “İnsan ve Medeniyet Hareketi akıncılar teşkilatından başlayıp, bugüne kadar devam eden bir hareket. Mehmet Güney Ağabeyin önderliğinde, onunla birlikte de birçok kişinin önderliğinden deva eden bir hareket. Birçok gönül veren insan ile yürümeye devam ediyor. 10 yıla yakın bir süreden beri faaliyetlerini gösteren bir dernek kuruluşuyuz. Milletimize hizmet eden bir çatı kuruluşuyuz aslında. İş adamları derneği olarak, ,insan vakfı olarak, İslam akademileri sınıfları olarak, medeniyet okulu diyebiliriz. Bu yurt genelinde ve uluslararası alanda faaliyet gösteren bir kurum. Suriye’de okulu olan bir kurumuz. Derdimiz insan ve insanın ihtiyaçları. Doğu Türkistan Türkleri, topraklarındaki Çin zulmünden kaçan üniversite öğrencileri burada bizim evlerimize sığınıyorlar. Sayı olarak 30 kişiye yakın öğrenciye ev sahipliği yapıyoruz. Bunların düğünlerine kadar yardımcı oluyoruz. Onların ihtiyaçlarını karşılamak adına destekler topluyoruz” dedi.

RAMAZAN AYINA ÖZEL ANLAMLI BİR ETKİNLİK

Ramazan ayında da çalışmalarına devam ettiklerini belirten Mehmet Akpınar, açıklamasında çok özel bir projeyi hayata geçireceklerinin müjdesini verdi. Akpınar; “Ramazan ayında İnsan ve Medeniyet Hareketi yönetim kurulu olarak, her gün bir aileyi ziyaret etme kararı aldık. İhtiyaç sahibi aileleri tespit edelim ve evlerine gidelim diye karar aldık. İftar programları yapacağız onların sofralarına oturacağız. Bayram ziyaretlerimizi de bu ailelerimiz ile birlikte yapacağız. Bizim de imkanlarımız doğrultusunda ziyaretlerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

250 ÖĞRENCİMİZİN İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

Kahramanmaraş’taki faaliyet alanlarından da eklemeler yapan Akpınar, açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi; “Kahramanmaraş’ta insan vakfı olarak bir yurdumuz var. 250 üniversite öğrencimiz burada kalıyorlar. İnsan ve medeniyet hareketi olarak biz de genç hareket ve kadınlar bölümü olarak faaliyetlerimize devam ediyoruz. Öğrenci evlerimiz var burada kız öğrencilerimiz var. Bu öğrencilerimizin giderlerini biz karşılıyoruz. Maddi manevi destek oluyoruz. Bunlar yapılan yardım ve destekler ile oluyor”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.