Deprem Bölgelerinde Elektrik, Su ve Doğalgaz Ücretsiz Mi?

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından depremzedeler için yeni kararlar alınmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ak Parti Grup Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mart 2023 16:02
Deprem Bölgelerinde Elektrik, Su ve Doğalgaz Ücretsiz Mi?

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından depremzedeler için yeni kararlar alınmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ak Parti Grup Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Deprem bölgesinden taşınmak isteyenler için kira yardımı ve destek ödemeleri daha önce açıklanırken elektrik ve doğalgaz faturalarının tahsilinin 3 ay süreyle ertelendiği açıklandı. Peki Faturalar ertelendi mi, faturalar ne zaman ödenecek? İşte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar;

Depremin etkilediği illerde konut inşaatlarına kısa süre içerisinde başlanacak. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlar çevre illere, yurtlara ve çadır kentlere yerleştirildi. Afet bölgesinde ikamet etmeye devam edecek vatandaşlar için destek paketleri açıklanmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Gaziantep illerinde faturaların ertelendiğini duyurdu. Elektrik ve doğalgaz faturalarının ertelenme kararı Gaziantep’de İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde geçerli olacak. Peki Deprem bölgesinde faturalar ertelendi mi, ne zaman ödenecek? İşte, detaylar;

DEPREM BÖLGESİ FATURALAR ERTELENDİ Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada “Depremin en yıkıcı etkilerinin görüldüğü Kahramanmaraş Hatay, Adıyaman, Malatya illerinin tamamıyla, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki elektrik ve doğalgaz faturalarının tanzim ve tahsilini 3 ay süreyle erteliyoruz.

Deprem bölgesindeki yıkık, yıkılacak, ağır hasarlı, orta hasarlı binalardaki abonelerin 6 şubat tarihi itibarıyla geçmişe dönük doğal gaz ve elektrik borçları siliniyor” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.