DEMİR: DOĞALGAZ KONUSUNDA YETERLİ BİLİNÇLENDİRME YAPILMALI

Akdeniz Mühendislik Firma Sahibi Mustafa Demir: Doğalgaz kullanımı konusunda yeterli bilinçlendirme yapılmalı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:51
DEMİR: DOĞALGAZ KONUSUNDA YETERLİ BİLİNÇLENDİRME YAPILMALI

Mustafa Demir kimdir?

1976 doğumluyum. Babam Sümerbank’tan emeklidir. İlkokul, ortaokul ve liseyi Kahramanmaraş’ta okudum. Sonrasında İstanbul ve Bursa gibi büyük şehirlerde tesisat işiyle alakalı alanlarda çalıştım. Lisedeyken de bu işlerin içindeydim Bir nevi, bu sektörde çekirdekten yetiştim diyebilirim.

Akdeniz Doğalgaz kimdir?

2006 yılında 3 ortakla birlikte Akdeniz Mühendisliği kurduk. Diğer iki ortak ayrıldı, ben tek başıma devam ettim. Kuruluş amacımız; doğalgazın Kahramanmaraş’a gelmesiyle birlikte, bu sektörde hizmet etmek. 2004 yılında doğalgaza hazırlık amacıyla, Kahramanmaraş’a geldim.

Hedefleriniz arasında neler var?

Kaliteyi ön plana çıkarmak. Kullandığımız kombi markaları da bunu gösteriyor. Alman markalarını daha çok kullanıyoruz. Yerli markalar da satıyoruz. Doğalgaz tesisatında kombi çok önemli. Diğer malzemeler sonra gelir.

Kısaca ana hedefimiz, sektörde kaliteyi en üst seviyede tutmak ve kalıcı olmaktır. Bu doğrultuda çalışıyoruz.

Hizmet kalitenizle ilgili bilgi verir misiniz?

Hizmetimiz, müşteriye sunduğumuz ürünlerle sınırlı değil. Diğer malzemeler de çok önemli. Sattığımız mekanik ürünlerin yanı sıra, tadilat işleri çıkıyor, onları yapıyoruz. El attığımız her alanda müşteriyi memnun ediyoruz. Satış sonrasında da hizmet ediyoruz. Müşteriye fiyat konusunda, daha doğrusu, bu işe ayıracağı bütçe konusunda  yardımcı oluyoruz. 2012 yılı itibariyle Fransız bir kuruluşla anlaşmamız var. Böylece müşterilerimize, senetsiz ve kredi kartsız olarak, zorlanmayacakları şekilde, istedikleri gibi taksitlendirme imkanı sunuyoruz.

Kahramanmaraş’ta doğalgaz yeterince kullanılıyor mu?

Kahramanmaraş’ta doğalgaz kullanımı istenilen noktada değil. O potansiyele de ulaşılamadı.  İyi tanıtım veya gerekli bilinçlendirme yapılamadığından bu potansiyele ulaşılmamış olabilir.

Neden doğalgaz kullanmalıyız?

Günümüz hesap kitap devri. İnsanlar aldığı paranın, verdiği paranın hesabını yapıyorsa, doğalgazın da hesabını yapar. Kullanmamak için hiçbir neden yok. Örneğin mutfak tüpü masrafıyla karşılaştırıldığında, doğalgazın, neredeyse yedide bir oranında daha ekonomik olduğunu görecektir. Aynı zamanda çok konforlu. Bu gibi avantajlar, vatandaşa tam olarak anlatılamadı. Baştaki abone bedelinin yüksekliği ve Armadaş’ın istediği güvence bedeli, vatandaşı  biraz caydırıyor.  Bu konuda vatandaş, yeterince bilinçlendirilmedi. Bir güvensizlik söz konusu.

100 m2’lik bir evin ortalama doğalgaz maliyeti ne kadardır?

Şu anda böyle bir daire, kombisi, gaz tesisatı, kalorifer tesisatı, peteği vs. dahil ortalama 4000 TL’ye mal olur. Biz bunun ödemesini, müşteriye kolaylık sağlaması açısından, 40 gün sonra başlamak üzere, 3 yıla yayabiliyoruz.

Doğalgaz sobası kullanmalı mıyız?

Gerekli ve yeterli ısı yalıtımı yapılmamış ya da müstakil evlerde doğalgaz sobası kullanmak daha uygundur. Bunun da ortalama maliyeti 1500 TL’dir. Müstakil evlerde özellikle vatandaşa doğalgaz sobası tavsiye ediyoruz.

Eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bizim kalitedeki çizgimiz  ve vizyonumuz, 2006 dan bu yana hiç değişmedi. Taahhüt ettiğimiz ne ise, onu yaptık ve yapıyoruz.  Vatandaşın, sadece fiyata ya da kombiye bakmaması lazım. Bunun gerisinde nelerin kullanıldığı da önemlidir.  Yapmış olduğumuz hizmetlerle ilgili olarak, müşteriye, hem işçilik hem de malzeme garantisi veriyoruz. İşçiliğiyle malzemesiyle bir paket sunuyoruz. Vatandaş hesabını yaparken, düzgün bir kombi, düzgün malzeme, düzgün işçilik ve hizmet kalitesine bakmalı.

Evin durumuna ve metrajına göre hesaplamaların yapılması lazım. Bunlara dikkat edildiği zaman ısı sorunu ortadan kalkar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.