DEDEOĞLU, PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU VE ENGELLİLERİ KONUŞTU

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda hem Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Pazarcık Meslek Yüksek Yüksek Okulu’nu hem de engellilerin, engelli arabasını temin etme konusun

Yayınlanma:
Güncelleme: 00 0000 00:00
DEDEOĞLU, PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU  VE ENGELLİLERİ KONUŞTU

Pazarcık MYO

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Pazarcık Meslek Yüksekokulumuzun yıllardan beri Pazarcık'ta binasının olmadığını ifade eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, “Orada okuyan öğrencilerimiz Pazarcık'tan Kahramanmaraş'a gelmekte. İlgili bakanlıklardan ricamız şudur ki: Pazarcık Meslek Yüksekokulumuzun bine yaklaşan öğrencilerinin Pazarcık'ta meslek yüksekokuluna yakışır bir şekliyle bu binalarının yapılması.” dedi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e engellilerin tekerlekli sandalye konusunda yaşadıkları problemleri de dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Engelli Arabası

“Sayın Bakanım, engellilerle ilgili çalışmalarınızı yakinen takip ediyoruz. Ben de Türkiye'de engellilerle ilgili çalışmış, yıllarca Türkiye'de federasyon başkanlığı yapmış bir arkadaşınızım.

Tabii, engellilerin birçok problemi var, eğitimi, rehabilitasyonu, sağlıkları, iş istihdamları ama bununla beraber en önemli noktalardan bir tanesi evinden dışarıya çıkamayanların tekerlekli sandalyeleri, arabaları, özellikle akülü arabaları.

Hatta öyle dağ köylerimizde, öyle kenar semtlerimizde akülü araba değil, şu anda toplanan kapaklarla alınan ve fiyatı da pek fazla yüksek olmayan arabalara ihtiyaç var.

Tüm Anadolu'da, tüm seksen bir ilimizde akülü araba olsun, diğer arabadan olsun, devlet olarak katkı anlamında tamamına

Bakanın Cevabı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Dedeoğlu'nun dile getirmiş olduğu engellilerle ilgili konuya şu şekilde cevap verdi:

“Sayın Dedeoğlu’nun tekerlekli sandalyelerle ilgili sorduğu soruda da Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Bakanlığıyla beraber "SUT" dediğimiz standartlar üzerinde çalışıyor.

Bir kısmına ödüyor, bir kısmına ödemiyor. Şimdi, bu "SUT" dediğimiz standartların içinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak biz de daha güçlü bir şekilde yer almak ve buradaki kriterleri ve standartları yeniden daha geliştirecek ve iyileştirecek şekilde sürecin takipçisi olmak istiyoruz. Ben değerli bakanlarımla görüştüm. İnşallah, uzman kadrosuyla da teknik altyapı bu konuda çalışılacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.