Dayen projesi ile Türkiye’de bir ilke imza attılar

Dayen projesi ile Türkiye’de bir ilke imza attılar

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Temmuz 2017 18:21
Dayen projesi ile Türkiye’de bir ilke imza attılar

Kahramanmaraşlı  dört mühendis kardeş yakıt tasarrufundan yüksek oranda kâr elde edilecek bir proje geliştirdi. Doğalgaz faturaları ile mücadele eden halka nefes aldıracak yeni projede, mühendis kardeşler aylık 350-400 lira arası masraflı bir eve döşedikleri Dayen Projesi ile faturaları 30-40 Lira arasına düşürüyor.

 

Bütün amaçlarının halka hizmet olduğunu söyleyen Kurt kardeşler, Halkın afaki derecede ödedikleri faturaları unutacağını iddia ederek, Dayen projesi ile bir evin en fazla ödeyeceği fatura miktarı 50 TL olduğunu ifade ettiler.Kardeşlerden Hüseyin Kurt yaptığı açıklamada ürettikleri yeni projenin enerjiden net yüzde elli kar elde edildiğini aktardı. Kurt açıklamalarına şu şekilde devam etti:

Elektrik Elektronik Mühendisi Hüseyin Kurt:

“Bu projemiz bacasız doğalgazsız rezidansız kendi döngüsüyle su ısıtma sistemi. Bu cihazın en büyük avantajı yakıt tasarrufu. Yüzde elli net kar elde ediliyor, Yarın birgün bu proje geliştirildiğinde enerjiden tasarruf yüzde seksenlere çıkabilir.

Sütçü İmam Üniversitesinden profesörler geldiğinde tasarrufun yüzde altmış beş olduğunu ifade ettiler. Ancak biz yine de fazla abartmamak kaydıyla yüzde elli net tasarruf elde edileceğinden bahsedebiliriz.

Açık devre sistemi var. Büyük elektrikli şohben gibi saniyede bir litre su sağlayabilecek kapasitede. Anlık su ısıtmak için kullanılabilir. Doğalgaz sisteminin aynı sistemi bizde de var ancak bizim kazanımız yok enerjiden yüzde elli net kar elde ediyoruz. Sistemimizde gaz olmadığı için sistemimize by-pass bağlıyoruz. Normal kazanın içerisinde üç tonluk bir su var ancak bizim sistemimizde kazan yok onun için büyük yerler kaplama işi de olmuyor. Merkezi sistemlerde aylık ikiyüz elli üç yüz lira olur. Ancak bizim sistemimizde ödeyeceğiniz miktar on ya da yirmi liradır.

Bizde resmi bir abonelik şartı yok normal bir alım şeklinde alınıyor. Yani siparişinizi veriyorsunuz biz gelip takıyoruz. Bizim işimizde risk yok riskle işimiz olmadığı için kendi içerisinde dönen bir sistemin kimseye bir riski olmaz.”

dayen-projesi-ile-turkiye’de-bir-ilke-imza-attilar1.jpg

KALİTELİ HİZMET UYGUN FATURA

Bilgisayar Mühendisi Şahin Kurt, Geliştirdikleri projelere hem yurt içi hem de yurt dışından yoğun talep olduğunu ifade ederek, İnsanların gelen faturaları gördüğünde hayretler içerisinde kaldıklarını ifade etti.

Yüzde Elli net enerji tasarrufuyla bir ilke imza attıklarını belirten Şahin Kurt, Projelerini ileriki zamanlarda daha çok geliştirerek enerji tasarrufunu yüzde yetmişlere çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

 Bilgisayar Mühendisi Şahin Kurt,

“Bizim projemiz daha düşük maliyetle kesin çözüm sunuyor. Bizim projemizde en önemli ayrıntı kazan olayı yok. Yani kazan kirliliği önlenmiş oluyor. Bizim sistemimizde su kendi hidrolojik dairesi içerisinde dönüp kendisini döndürüyor.

Biz bir müşterimize bu projeye uyguladık 78 C derecede 6 petek ısındı ve aylık faturası otuz lira gibi bir cüzi ücret ödedi. Bizim amacımız insanların daha düşük maliyetle ısınmasıdır. Biz büyük firmalara bu projenin yapımını üstleniyoruz bireysel anlamda müşterilerimize hizmet vermek istiyoruz. Bu ısınma sistemine en çok ihtiyacı olan insanlardır. Asgari Ücretli insanlar kendi evlerinde Doğalgaz faturalarına üçyüz dörtyüz lira ödüyor ama bizim sistemimizde bu iş yirmi lira en fazla otuz lira gibi bir ücretle ısınmış oluyor. Bizim projemizde ücretin yüzde altmışını önden alıyoruz daha sonra kalanını ise sistemi takviye ettiğimizde alıyoruz. İnsanların bu sisteme ihtiyacı olduğunu bildiğimiz için biz bu sistemi geliştirdik.” 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum