Cumhurun yolu açık olsun

Seçimlerin sona ermesiyle birlikte Kahramanmaraşlı esnaflarda sonuçları yorumladı. Sebze hali esnaflarından Durdu Mehmet Aksu, hükümete hem ulusal hem de uluslararası alanda dünya lideri bir ülke yolunda ilerlettikleri için teşekkür etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Temmuz 2018 10:39
Cumhurun yolu açık olsun

HABER: ALİ HAN DELİGÖZ

Kahramanmaraş sebze hali esnaflarından Durdu Mehmet sektöre ve seçime ilişkin değerlendirmeleri bizimle paylaştı. Aksu; “Ülkemiz şu anda hem sıcak hem de soğuk savaş veriyor. Yapılan bu savaşlara karşı hayatımıza devam ediyoruz. Ekonominin zayıfladığı işlerin aksadığı yönünde duyumlar alıyoruz. Fakat bu kolay ve çabuk sindirilebilir bir lokma değil. Eğer ekonomik anlamda örnek verecek olursak. Amerika bir gece Suriye’ye hava saldırısı yaptı ve Amerika’dan açıklama geldi; ‘70 milyon dolar zarara uğradık’. Türkiye 2010 yılından beri aktif olarak Suriye topraklarında sınırlarımızın tehdidine karşın bir tampon bölge ve savunma kalkanı oluşturdu. Bu da kamuoyunun huzurunun bozulmaması ve ülkeyi şer odaklı tehditlerden korumakla yükümlü olurken, ekonomi anlamında bir miktar zarara uğrayacağız. Biz vatandaşlar olarak bir kısım lükslerimizden ülkemizin refahı adına fedakârlık etmeliyiz.  Bu çalışmalar da maddi güçle olan hizmetler. Devletimize ve milletimize hamdolsun ki vatandaşlarımız duyarlı davranarak vergilerini aksatmıyor, devletimizde topladığı vergileri yerinde kullanarak yemeden yedirmeden tamamen dürüst bir iradeyle gerek savunma gerek iç harcamaları dürüstçe yaparak topluma hizmetlerini sunan bir yönetim politikası izliyor. İlla ki ekonomide bir sallanma olacak, akaryakıt fiyatlarında yükselme olacak. Emeklilerin maaşları yükselmiş dul yetimlere maaş bağlanmış elbette ki ürün ve hizmetlerden belirli oranda vergiler alacak. Gerek kamusal hizmetleri sağlamak gerek kamu çalışanlara yapılacak olan ödemelerin yapılması için biz de bu hususta herhangi bir serzeniş göstermememiz gerekiyor. İnşallah yarınlarımız daha güzel olacak diye düşünüyorum.” Sözlerine yer verdi.

MİLLET ARTIK HAK EDENE OY VERİYOR

Sektör değerlendirmesi yapan Aksu, israfa karşı vatandaşları uyardı:

“Sektör bundan yıllar önce daha canlıydı. Artık tarım arazileri kaybolmaya başladı ve üretim azalmaya başladı. Durum böyle olunca çiftçilerimizin kazancı azalmaya başladı. Üretici kazanmalı ki üreticiden tüketiciye herkes kazanmalı. Bu durumlarda ikame mallar piyasaya giriyor ve dışa bağımlılığımız artıyor.

Vatandaşlarımız son on yıllık dönemde daha bilinçli bir tüketici olma yolunda ilerliyor. Kendi ihtiyaçlarını görebilecek şekilde afaki fiyatlarla ürün almaması, israf etmemesi hususunda tavsiyelerimiz var.”

24 Haziran seçim sonuçlarına ilişkin gazetemize özel açıklamalarda bulunan MeySeb Komisyon Evi Sahibi Durdu Mehmet Aksu; artık bu ülkede kuru gürültüye pabuç bırakılmayacağını belirtti.

Aksu şu sözlere yer verdi; “Seçimle ilgili sonuçlar bizi tatmin etti, daha yüksek oran bekliyordum ama yine de AKP’nin seçimden önceki dönemlerde olduğu gibi bu dönemde başarıyla çıktığını ve milletimizin artık bilinçlendiğini ve hak edene hakkının verildiğini çizen bir tablo mevcut. Artık kuru gürültüye pabuç bırakılmadığını gördük ve bunun içinde teşekkür ediyorum. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Şuan ki mevcut iktidarımızda yolunu açık etsin bizi hem ulusal hem de uluslararası alanda dünya lideri bir ülke yolunda ilerlettikleri için teşekkür ederim.

Bu dönemde hem mevsim şartları hem üretimin kısa gelmesi hem de hasat mevsiminin olmaması sökümlerin gerçekleşmemesi sebebiyle fiyatlarda olağan şekilde bir artış mevcut. Son dönemlerde artan patates soğan fiyatlarına ilişkin şer odakları tarafından siyasi bir algı oluşturmak ve seçimi provoke etmek niyetinde olduğu kanaatindeyiz.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.