“Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile Türkiye Tüm dünyaya hükmedecek”

“Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile Türkiye Tüm dünyaya hükmedecek”

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Nisan 2017 15:46
“Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile Türkiye Tüm dünyaya hükmedecek”

Türkiye’nin Sistem değişikliğine ihtiyacı olduğunun altını çizen Dulkadiroğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, “Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile şahlanacak. Ekonomi güçlenecek, krizler darbeler yaşanmayacak, güçlü bir Türkiye Tüm dünyaya hükmedecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Sisteminin desteklenmesi gerektiğini savunan Dulkadiroğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, “Mevcut sistemde geçmiş yıllara baktığımız zaman 2 yılda bir hükümetin değiştiğini görüyoruz. Bunlara son vermek için sistemin değişmesi lazım. Halkımız doğru olan kararı verecektir. Şunu bilmeliyiz ki Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile Türkiye daha da güçlenerek  tüm dünyaya hükmedecek” dedi.

16 NİSAN’DA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE ÇIKACAK

Referandumda yüksek bir evet oyunun çıkacağını kaydeden Çetinkaya, “Sistem değişikliği desteklenmelidir. Bunun desteklenmesi Türkiye’nin daha iyi idare edilmesi demektir. Türkiye şu anda yalnız başına ilerliyor. Avrupa ülkelerine baktığımız takdirde bunların bu sistem değişikliğini istemediğini gördükten sonra bizim kararımızın bunların tam tersi olması lazım. Türkiye’yi daha güzel günler bekliyor diyebiliriz. 16 Nisandan sonra daha güçlü bir Türkiye’nin çıkacağını söyleyebilirim” ifadesini kullandı.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ DOĞRU OLANI YAPTI

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Cumhurbaşkanlığı Sistemine verdiği desteği çok doğru bulan Çetinkaya, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu süreçteki yaklaşımı bir parti meselesinden ziyade ne olursa olsun devlet meseli oldu. Partinin ‘evet’ kararını kabullenmesi dış güçlere karşı milliyetçilik gururunu ortaya koymasıdır. Tek yürek olup vatan için bu sürece destek vermeleri gerçekten tebrik edilecek bir durum.

ÇİFTÇİMİZ GECE GÜNDÜZ REFERANDUM İÇİN ÇALIŞTI

Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin tarım sektörüne de iyi geleceğinin altını çizen Çetinkaya, “Tarım sadece Kahramanmaraş’ta değil Türkiye genelinde birçok sorunla karşılaşıyor. Çok hassas bir sektördür. Çok değişik bir yelpazeye sahip. Kahramanmaraş’ta 15 bin tarımla uğraşan insan var. Genel olarak baktığımız zaman ne kadar problem yaşasalar da kendi şahsi problemlerini bir kenara koyup ülke menfaatlerinin önce geldiğinin farkındalar. Ve biz bunu çiftçilerimizde gördük. Karşılık beklemeden gecesini gündüzünü referanduma harcayan çiftçilerimiz var. Ülkemiz olmazsa tarım arazimiz olmuş neye yarar mantığı ile hareket eden çiftçilerimiz var. Devlet yaşasın ki millet yaşasın bilincindeler. Bu çok güzel bir durum. Çiftçimiz devletine ve milletine bu sürece verdiği destek ile sahip çıkıyor” dedi.

Dulkadiroğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, “Genç nesillerimizin daha iyi bir gelecek kazanması için ‘evet’ demeliyiz. Dünyada daha güçlü bir Türkiye için ‘evet’ demeliyiz.  Daha iyi yarınlar ve güçlü bir ekonomi için evet demeliyiz. Cumhurbaşkanlığı Sistemi geldiği taktirde dünyada söz sahibi bir Türkiye olacak.”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.