Hüseyin Yılmaz

Hüseyin Yılmaz

Cumhurbaşkanlığı Seçimine İskenderpaşa Etkisi

   İskenderpaşa Cemaati Lideri Muharrem Nureddin Coşan; "...özleminiçektiğimiz beşeri haklarımıza, sahip olduğumuz muteber ve müstesna dünyagörüşümüze daha yakın olması ve etkili işler yapması ihtimali adına Sayın RecepTayyip Erdoğan'a, 10 Ağustos 2014 Pazar günü yapılan cumhurbaşkanlığıseçimlerinde destek olmaya niyet ettik..." açıklaması ile, kendi grubu veözellikle MHP tabanından kayan oylar ile, başbakan Recep Tayyip Erdoğancumhurbaşkanı seçilmesinde kritik eşiği aşmasında etkili oldu...   

  İskenderpaşa Cemaati Lideri Muharrem Nureddin Coşan; "...özleminiçektiğimiz beşeri haklarımıza, sahip olduğumuz muteber ve müstesna dünyagörüşümüze daha yakın olması ve etkili işler yapması ihtimali adına Sayın RecepTayyip Erdoğan'a, 10 Ağustos 2014 Pazar günü yapılan cumhurbaşkanlığıseçimlerinde destek olmaya niyet ettik..." açıklaması ile (açıklama metniiçin;http://www.iskenderpasa.com/655A1B85-82B3-4D5C-8BAD-B460356AB242.aspx ),kendi grubu ve özellikle MHP tabanından kayan oylar ile, başbakan Recep TayyipErdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinde kritik eşiği aşmasında etkili oldu...

 

Muharrem Nureddin Coşan, 2011 GenelSeçimlerinde de, "sosyal mühendislik" hesapları sonucu (kasetoperasyonları ile) yönlendirilmek ve dizayn edilmek istenen iç siyasete,  "Seçim 2011 Özel" (açıklama metniiçin http://iskenderpasa.com/secim/default.asp ) açıklaması ile başarılı birmüdahale yapmış ve gidişatı yönlendirmek isteyen sistem ve organizasyonlarınoyununu bozmuştu.

 

Türkiye’de ilk kez yapılanCumhurbaşkanlığı seçimleri sonuçlandı. Resmi olmayan sonuçlara göre adaylardanRecep Tayyip Erdoğan yüzde 51,84, Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 38,43, SelahaddinDemirtaş yüzde 9,73 oy aldı.

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerininsonuçlarıyla ilgili açıklama yapan YSK Başkanı Sadi Güven, sonuçların tamamınınaçıklanmadığını ancak açıklanacak oyların sonucu değiştirmeyeceğini söyledi.YSK Başkanı Güven, 12. Cumhurbaşkanı'nın belirlendiği seçimleri Recep TayyipErdoğan'ın kazandığını belirterek, "Seçimler sağlıklı bir şekildesonuçlanmıştır" dedi.

 

Doğu’da düşük, Batı’da yüksek katılım

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurtiçiseçmen sayısı 52 milyon 894 bin olarak belirlendi.

 

Yurtiçi seçmenlerin kesin olmayansonuçlara göre yaklaşık yüzde 75'i oy kullandı.

 

Türkiye genelinde bir önceki seçimlerdeyüzde 89 olan katılım oranı bu seçimde, çeşitli nedenlerden dolayı düşük oldu.

 

Türkiye genelinde katılım oranı yüzde 75iken, Ege bölgesinde bu oran yüzde 80'lerin üzerine çıktı. En düşük katılımyüzde 73 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi olurken; Doğu Anadolu yüzde 75,2 ileikinci, Marmara Bölgesi yüzde 75,5 ile en düşük katılımın olduğu üçüncü bölgeoldu. Karadeniz ve Akdeniz'de katılım oranı yüzde 77 olurken; İç AnadoluBölgesi'nde katılım oranı yüzde 79 oldu.

 

YSK’nın geçici sonuçları bugün, kesinseçim sonuçlarını ise 15 Ağustos'ta ilan etmesi bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.